Ministar Adnan Jupić u posjeti Zavidovićima

/

Gradonačelnika Hašima Mujanovića posjetio je dr. Adnan Jupić – Ministar zdravstva u Vladi Zeničko-dobojskog kantona.

Gradonačelnik je Ministru poželio dobrodošlicu a tom prilikom Ministar Jupić govorio je o realizovanim aktivnostima tokom mandata kao i aktuelnim projektima koje provodi Ministarstvo zdravstva ZDK a koji su od značaja za sve građane Zavidovića i Kantona.

Ministar je Gradonačelnika upoznao i o planovima Ministarstva zdravstva za naredni period. Dr. Adnan Jupić je tom prilikom posebno naglasio da je za Dom zdravlja u Zavidovićima, posredstvom resornog ministarstva i u saradnji sa Ambasadom Republike Italije, obezbijeđen mamografski aparat za potrebe projekta skrininga raka dojke.

Nabavkom mamografa bit će poboljšan pristup zdravstvenim uslugama svim ženama te će biti omogućeno rano otkrivanje karcinoma dojke a samim tim i pravovremena reakcija i pristup daljem liječenju. Ministar je, također, naglasio da će do kraja mandata nastaviti vrijedno raditi na poboljšanju zdravstvenih usluga kroz nabavku opreme i obuku kadrova a sve u cilju zaštite zdravlja naših sugrađana i građana Zeničko-dobojskog kantona.

“Gradonačelnik Hašim Mujanović zahvalio je Ministru na posjeti te je pohvalio rad Ministarstva zdravstva ZDK, posebno u vrijeme pandemije Corona virusa kada je Ministarstvo pokazalo visok stepen ozbiljnosti pri čemu je adekvatno odgovorilo ovom izazovu, za šta su dobili zaslužene pohvale mnogih relevantnih institucija. Gradonačelnik je ponosan na dr. Adnana Jupića, ministra iz naših Zavidovića, koji je u svom mandatu opravdao povjerenje i očekivanja svojih sugrađana.

Gradonačelnik Hašim Mujanović poželio je Ministru sretan rad i u narednom periodu u cilju ostvarenja zamišljenih ideja te je istakao da Grad Zavidovići stoji na raspolaganju Ministarstvu zdravstva i Vladi Zeničko-dobojskog kantona u svim aktivnostima i inicijativama koje provode u cilju unapređenja zdravstvenih usluga i poboljšanja životnih uslova.” – saopćeno je iz Gradske uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Uhapšen muškarac iz Tešnja zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, jučer je izvršen...

Detalji nesreće na magistralnom putu M-17: Lakše i teže povrede u sudaru Renaulta i Jeepa

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, jučer oko 12,05...

Maglajlija poginuo u teškoj nesreći u Sloveniji

Dženan Bajrić iz Maglaja poginuo je u nedjelju oko...