Tešanj: Olujno nevrijeme uzrokovalo oštećenje elektro vodova

Datum:

Jutros nešto iza 02:00 sata, područje općine Tešanj zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i obilnom kišom.

U roku od 30 minuta palo je 35 l/m2 kiše. Najizraženije nevrijeme zabilježeno je na području mjesnih zajednica uz rijeku Usoru (Piljužići, Miljanovci-Lončari, Novi Miljanovci, Jelah, Bobare-Drinčići-Blaževci). Nije bilo evidentiranih prijava uslijed plavljenja objekata.

Jaki udari vjetra su uzrokovali čupanje drveća. Zabilježeno je 5 intervencija Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) uslijed pada drveća (Jelah, Piljužići, Bobare i dvije intervencije u Miljanovcima). Jedan stambeni objekat je znatno oštećen uslijed direktnog pada stabla. Zabilježeno je oštećenje i jednog putničkog automobila.

Zbog pada stabla na regionalni put RP-474 u Jelahu i Piljužićima, u prekidu je bilo odvijanje saobraćaja do uklanjanja drveća.

Uslijed udara groma došlo je do zapaljenja elektro ormara na benzinskoj pumpi Belamionix u Šijama, gdje je intervenisala ekipa PVJ kojom prilikom je prouzrokovana šteta na elektro ormarima.

Zbog oštećenja elektro vodova uslijed pada drveća (dalekovod Novi Miljanovci) došlo je do prekida u snabdjeveniju električnom energijom na području Novih Miljanovaca. Također došlo je do manjih kvarova na elektro energetskim objektima na cijelom području općine. U toku su aktivnosti na otklanjanju istih, saopćeno je iz CZ općine Tešanj.

Povezani postovi
Related

Salko Plančić novoimenovani komandir PS Maglaj?

Kako nezvanično saznajemo Salko Plančić, policijski službenik Ministarstva unutrašnjih...

U Jelahu pronađeno neeksplodirano ubojno sredstvo

U izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj stoji da je...

Teška krađa u Jelahu, iz kuće otuđen novac i nakit

U izvještaju MUP-a ZDK stoji da je dana 29.06.2022.godine u...

Stravična nesreća na Tešanjci, učestvovalo pet vozila

Kako nam javljaju čitatelji, na području Tešanjke, općina Tešanj,...