Tešanj: Olujno nevrijeme uzrokovalo oštećenje elektro vodova

/

Jutros nešto iza 02:00 sata, područje općine Tešanj zahvatilo je olujno nevrijeme praćeno jakim vjetrom, grmljavinom i obilnom kišom.

U roku od 30 minuta palo je 35 l/m2 kiše. Najizraženije nevrijeme zabilježeno je na području mjesnih zajednica uz rijeku Usoru (Piljužići, Miljanovci-Lončari, Novi Miljanovci, Jelah, Bobare-Drinčići-Blaževci). Nije bilo evidentiranih prijava uslijed plavljenja objekata.

Jaki udari vjetra su uzrokovali čupanje drveća. Zabilježeno je 5 intervencija Profesionalne vatrogasne jedinice (PVJ) uslijed pada drveća (Jelah, Piljužići, Bobare i dvije intervencije u Miljanovcima). Jedan stambeni objekat je znatno oštećen uslijed direktnog pada stabla. Zabilježeno je oštećenje i jednog putničkog automobila.

Zbog pada stabla na regionalni put RP-474 u Jelahu i Piljužićima, u prekidu je bilo odvijanje saobraćaja do uklanjanja drveća.

Uslijed udara groma došlo je do zapaljenja elektro ormara na benzinskoj pumpi Belamionix u Šijama, gdje je intervenisala ekipa PVJ kojom prilikom je prouzrokovana šteta na elektro ormarima.

Zbog oštećenja elektro vodova uslijed pada drveća (dalekovod Novi Miljanovci) došlo je do prekida u snabdjeveniju električnom energijom na području Novih Miljanovaca. Također došlo je do manjih kvarova na elektro energetskim objektima na cijelom području općine. U toku su aktivnosti na otklanjanju istih, saopćeno je iz CZ općine Tešanj.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...

JP RAD Tešanj primjer dobre prakse: Učešće u MEG projektu

Komunalno preduzeće već nekoliko godina zajedno sa Općinom Tešanj,...

Sutra sjednica osnivačkog odbora Snage naroda Tešanj

Kako nezvanično saznaje naš portal za sutra je zakazana...