Zavidovići: Gradonačelnik održao sastanak sa ministrom Arnelom Isak i ministricom Azrom Sinanović

/

U Kabinetu gradonačelnika Hašima Mujanovića održan je sastanak sa Ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona Arnelom Isak i Ministricom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Azrom Sinanović.

Na sastanku je razgovarano sa kantonalnim ministrima o aktuelnom stanju na nivou Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zavidovići kojom prilikom je resorni ministar Arnel Isak upoznao gradonačelnika sa aktivnostima koje se provode ili će se provoditi na teritoriji Grada Zavidovići u narednom vremenskom periodu.

Kada je u pitanju nadležnost navedenog ministarstva nad Regionalnom cestom Zavidovići – Kamenica – Ponjeri završene su tenderske procedure oko izrade eleborata za saniranje klizišta na saobraćajnoj infrastrukturi te je odabran izvođač radova, firma „Doboj putevi“, koji bi ovih dana trebali započeti sa sanacijom istih a koji su preduslov za sanaciju navedenog kolovoza na navedenom putu.

Također, ministar je upoznao gradonačelnika sa aktivnostima oko izgradnje kružnog toka na raskrsnici puteva Zavidovići – Olovo – Maglaj, te je istakao da je izrađen projekat kružnog toka, da je urađena revizija, elaborat eksproprijacije, te da se očekuje okončanje tenderske procedure kako bi se započelo sa izgradnjom istog.

Također je iskazana spremnost, shodno mogućnostima kantonalnog ministarstva, za kvalitetnom rekonstrukcijom ulica „Zlatnih ljiljana“ i „dr. Pinkasa Bandta“ kao dijela regionalne ceste a održavanje i rekonstrukcija putnog pravca Zavidovići – Banovići preneseni su u nadležnost Cesta Federacije te se očekuje njihov angažman.

“Gradonačelnik Hašim Mujanović zahvaljuje se ministrima na posjeti, naglasivši važnost saradnje za realizaciju navedenih projekata, te spremnost da razgovara o svim aktuelnim pitanjima i problemima kao i budućim projektima, koji su od interesa i za dobrobit građana, a koji će zajedničkim djelovanjem biti brže i uspješnije realizovani.” – saopćeno je iz Gradske uprave.

Povezani postovi

Zatvoren put između Doboja i Stanara

Saobraćaj će na regionalnom putu od Doboja prema Stanarima...

JP RAD Tešanj: Prijavite se za besplatnu dodjelu kompostera za selekciju komunalnog otpada

JP RAD Tešanj poziva građane da se prijave za...

Podignuta optužnica protiv načelnika Maglaja i predsjednika SDP-a ZDK

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Mahmutagić...

SDP u Maglaju gubi većinu u vijeću, a sve zbog načelnika Mirsada Mahmutagića?

Većina u Općinskom vijeću Maglaj koju je držao maglajski...