Tokom vikenda toplo vrijeme, temperature do 36 stepeni

/

Danas će u većem dijelu BiH prije podne preovladavati pretežno sunčano vrijeme, a popodne e očekuje postepeno naoblačenje, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom poslijepodneva ponegdje u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi, rijetko praćeni grmljavinom. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 36 °C.

U subotu će u jutarnjim satima na istoku Bosne pretežno oblačno sa lokalnim pljuskovima, u ostatku zemlje sunčano. Poslije podne prolazan porast naoblake, što u centralnim i istočnim područjima Bosne može usloviti lokalne pljuskove. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 °C.

U nedjelju se očekuje sunčano vrijeme. Poslije podne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljusove, ponegdje praćene grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 32, na jugu do 36 °C.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tužilaštvo iznijelo sumnje o ulogama petero uhapšenih u kartelu među kojima je i influenserica

Završeno je prvo ročište za pet osumnjičenih koji su...

Povećanje plata nije dovoljno da bi ljudi ostali u jednoj kompaniji

U BiH još nedostaju radnici u građevini i trgovini,...

Usvojen zakon: Od sada poslodavci mogu zaključivati ugovore o radu sa studentima

Predstavnički dom Federalnog parlamenta usvojio je Prijedlog Zakona o...

Akcija “Piramida” širom države: Pretresi na 16 lokacija u tri kantona, na krijumčarenju migranata zaradili više od 6 miliona KM

Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine započeli su...