Veliko nevrijeme u Hrvatskoj, padao grad veličine oraha

/

Veliko nevrijeme pogodilo je Hrvatsku, tačnije područje Kumarovca, Klanjca i okoline gdje je pao toliki grad da je potpuno prekrio dvorište kuća. Grad je bio uglavnom veličine oraha.

Kako je načelnik Kumarovca Robert Šlajt rekao, ovakav grad se ne pamti, a na nekim mjestima ima nanosa visine do 70 centimetara.

– Katastrofa, katastrofa! Ovo u životu nisam doživio. Zatrpani smo potpuno, auti su po cesti stajali, na mjestima ima i nanosa tuče visine do 70 centimetara. Otišao bih na teren vidjeti kako je, ali ne mogu autom nigdje. Užas – rekao je načelnik Šplajt za Zagorje International, prenosi Index.

Obilan grad padao je i na području Oroslavja. Oglasila se i direkcija Civilne službe MUP-a Hrvatske.

– Grad veličine lješnjaka-oraha padala je na području Zagorskih Sela i Jezera Klanječkog. U Zagorskim Selima ima nanosa šljunka na cesti – poručili su.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tragičan kraj: Doživjela nesreću na BMW-u tokom puta do popularnog ljetovališta

Žena koju su često nazivali ‘najljepšom ruskom bajkericom‘ Tatjana...

Italija: Održana osnivačka skupština džemata “Ikre” Treviso

Osnivačka skupština džemata "Ikre" Treviso, Islamska zajednica Bošnjaka u...

Divljanje na cestama: Širi se snimka iz tunela od koje se ledi krv u žilama

Na Facebook stranici "Prometne zgode i nezgode" objavljena je...

Užas u Hrvatskoj: Petero ljudi ubijeno, pomahnitali muškarac je uhapšen

Kako javljaju hrvatski mediji, u Daruvaru je jutros pomahnitali...