Teška saobraćajna nesreća: Smrtno stradala jedna osoba

/

Na kolovozu ulice Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo u ponedjeljak u 13, 55 sati dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka F.D. (86), od strane putničkog motornog vozila marke Fiat Punto,.kojim je upravljao vozač E.Č. (23), piše Avaz.ba

U ovoj saobraćajnoj nesreći  teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak F.D., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, na Klinici za neurohirurgiju, gdje je u 19,25 sati preminuo što je konstatovano od strane ljekara.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Po nalogu dežurnog tužioca, istog dana u 21,00 sati, vozač E.Č. je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a zbog ugrožavanja javnog prometa predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Tešanj: Ukradeno gorivo iz radne mašine

Prema informacijama iz MUP-a ZDK  dežurnom policijskom službeniku Policijske...

Doboj: Lišena slobode dva lica iz Tešnja zbog izvršena tri krivična djela

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, lišili su slobode lice...

Maglaj: Jedna osoba uhapšena zbog posjedovanja droge

U ulici Srebreničkih žrtava rata općina Maglaj, od strane...

Maglaj: Ukradena brusilica iz kuće

Prema informacijama iz MUP ZDK z toku noći 25/26.05.2024....