Teška saobraćajna nesreća: Smrtno stradala jedna osoba

Datum:

Na kolovozu ulice Safeta Hadžića, općina Novi Grad Sarajevo u ponedjeljak u 13, 55 sati dogodila se saobraćajna nesreća.

Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka F.D. (86), od strane putničkog motornog vozila marke Fiat Punto,.kojim je upravljao vozač E.Č. (23), piše Avaz.ba

U ovoj saobraćajnoj nesreći  teške tjelesne povrede opasne po život zadobio je pješak F.D., a ljekarska pomoć mu je ukazana od strane ekipe Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom u UKC u Sarajevu, na Klinici za neurohirurgiju, gdje je u 19,25 sati preminuo što je konstatovano od strane ljekara.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke.

Po nalogu dežurnog tužioca, istog dana u 21,00 sati, vozač E.Č. je uhapšen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa, a zbog ugrožavanja javnog prometa predat je u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju pomenute saobraćajne nezgode.

Povezani postovi
Related

Žepče: Muškarac smrtno stradao na bazenu

Muškarc B.Z. iz Žepča smrtno je stradao na bazenu,...

Vatrogasac bježao od policije pa mu pronađena droga

Nakon bjekstva od policije, Banjalučanin Ognjen M, inače vatrogasac,...

Nepoznat motiv: Muškarac se izbo nasmrt ispred Doma zdravlja

Sedamdesetosmogodišnji muškarac jutros je oko 06:30 sati oduzeo sebi život. Nemili događaj...