U Zenici uhapšen diler: Pronađeni spid i 40 saksija marihuane

Datum:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su  na području Zenice realizovali pretres stambenih objekata i pokretnih stvari na jednoj lokaciji.

Uhapšena je jedna osoba koje će biti sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, piše Avaz.ba

Navedene aktivnosti su provedene zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Prilikom pretresa je otkrivena labaratorija za uzgoj opojne droge u okviru koje je otkriveno i privremeno oduzeto četrdeset saksija opojne droge marihuana, određena količina opojne droge “Speed” i određena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalna vaga i druga oprema za uzgoj opojne droge.

Pretres je izvršen po nalogu Općinskog suda u Zenici i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Povezani postovi
Related

Vlada ZDK utvrdila Prijedlog Zakona o turizmu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za privredu, na...

Dva lica osumnjičena za ubistvo na području Kaknja predata nadležnom tužilaštvu

Dana 11.06.2022.godine u 12.15 sati, policijski službenici Policijske stanice...

Bašić: Porodiljama u ZDK isplata naknade od 1.000 KM

Vlada Zeničko-dobojskog kantona već narednog će mjeseca zastupnicima Skupštine...

U Zeničko-dobojskom kantonu otkrivene 33 nevalidne diplome: 207 se još provjerava

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjem zasjedanju usvojila je Prijedlog...