Zavidovićani i ove godine učestvuju u pohodu „Marš mira“, Nezuk – Srebrenica

/

U ranim jutarnjim satima, 8. 7. 2022. godine, ispraćeni su učesnici „Marša mira 2022. godine“ iz Zavidovića, koji će se pridružiti ostalim učesnicima iz zemlje i regiona te prepješačiti put dug 110 km u tri etape, krenuvši iz Nezuka prema Srebrenici, u znak sjećanja na žrtve genocida počinjenog u julu 1995. godine u Srebrenici, zaštićenoj zoni UN-a.

Gradska uprava Zavidovići u saradnji sa SJOB „Unija vetarana“ ’92.-’95. godine Grada Zavidovići organizovala je prijevoz učesnika do Nezuka i povratak iz Srebrenice nakon obavljene dženaze i ukopa nevino stradalih žrtava. Pored toga, učesnicima pohoda iz Zavidovića obezbijeđena je logistička podrška tokom cijelog putovanja što podrazumijeva pripremu prenoćišta, dovoljne količine kvalitetno pripremljene hrane, pića i voća.

Gradonačelnik Hašim Mujanović ističe da Gradska uprava Zavidovići već duži niz godina na ovaj način nastoji sačuvati tradiciju sjećanja na žrtve počinjenog genocida nad Bošnjacima u Srebrenici jula 1995. godine. Gradonačelnik pohvaljuje dobru organizaciju ovogodišnjeg pohoda „Marš mira 2022. godine“ od Nezuka do Srebrenice, a učesnicima pohoda želi što ugodnije pješačenje.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U Općoj bolnici Tešanj za vikend rođene 3 bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su na...

Tešanj: Snaga naroda u petak ima izbornu skupštinu

Inicijativni odbor SNAGE NARODA Tešanj aktivno je radio na...

Uhapšen muškarac iz Tešnja zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Kako stoji u saopćenju MUP-a ZDK, jučer je izvršen...