Biciklistički klub „Tajan“ Zavidovići učesnik biciklističkog maratona Bihać -Srebrenica

/

U povodu obilježavanja 27. godišnjice genocida počinjenog u Srebrenici 11. jula 1995. godine Biciklistički klub „Tajan“ Zavidovići i ove godine bit će učesnik biciklističkog maratona Bihać – Srebenica. U znak podrške Grad Zavidovići organizovao je prijevoz učesnika maratona iz Zavidovića prema Bihaću gdje će se članovi BK „Tajan“ pridružiti ostalim maratoncima iz zemlje i regiona koji će na taj način odati počast žrtvama genocida počinjenog u Srebrenici.

Gradonačelnik. Hašim Mujanović jutros rano ispratio je članove BK „Tajan“ iz Zavidovića i poželio im je sretan put naglašavajući da se i na ovaj način od zaborava čuvaju počinjeni zločini nad Bošnjacima i nevine žrtve stradale u genocidu u Srebrenici.

Pored toga Grad Zavidovići i ove godine organizuje prijevoz učesnika „Marša mira“ koji će u znak sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici krenuti iz Nezuka prema Potočarima na put dug oko 110 km u trajanju tri dana, od 8. do 10. jula, a zatim će učesnici kolone „Marša mira“ prisustvovati komemoraciji i ukopu žrtava srebreničkog genocida.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tura “No Limit!” – Biciklistička avantura od Minhena do Tešnja

Sedmorica članova biciklističkog tima, Ikre Minhen, krenuli su danas...

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...