Apel Udruženja poljoprivrednika FBiH: Hitno ponuditi otkupnu cijenu za pšenicu i ječam

/

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH oglasilo se saopćenjem za javnost u kojem je zatražilo hitno reagiranje Direkcije robnih rezervi Federacije BiH i ponudu otkupne cijene za pšenicu i ječam.

“Žetva je skoro na samom kraju (pšenica, ječam), a da se otkupna cijena još zvanično ne zna. Tražimo hitno reagiranje i ponudu cijene od robnih rezervi Federacije BiH. Kako znamo ove godine su robne rezerve dobile značajno više sredstava iz budžeta. Sredstva su izdvojena upravo da bi se moglo pravovremeno reagirati i otkupiti što više domaće pšenice. Dakle krajnje je vrijeme za otkupnu cijenu pšenice i njen otkup”, saopćeno je iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Kako navode iz ovog udruženja, prema njihovim saznanjima sa terena, dešavaju se iste stvari kao i dosad – pšenicu otkupljuju privatnici i spremaju je za izvoz u Tursku.

“Robne rezerve to trebaju spriječiti, naravno u saradnji sa vlastima, da ne bi opet došli u situaciju da uvozimo skupu robu”, poručili su iz Udruženja poljoprivrednika FBiH.

Izvor: Akta.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Ugašen proizvodni pogon bh. giganta nakon 132 godine rada

Pogon Koksare u okviru kompanije ArcelorMittal Zenica zatvoren je...

Sladić objavio kakvo nas vrijeme očekuje za prvi maj

U ponedjeljak se očekuje sunčano vrijeme sa slabim vjetrom...

Nelegalna internet prodaja uzima zamah: Za dva mjeseca oduzeta odjeća i obuća vrijedna 800.000 KM

Zakon o unutrašnjoj trgovini u Federaciji BiH još se...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja, evo do kada ih možete zamijeniti

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...