Tužilaštvo BiH: Uhapšen pripadnik Granične policije BiH

/

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Granične policije BiH, lišili su slobode aktivnog djelatnika Granične policije BiH.

– Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu organiziranog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zlouporabu policijske dužnosti i dostupnih informacija. Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni bio je u kontaktu s pripadnicima organizirane kriminalne skupine koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva “Golub”), istražuje Tužilaštvo BiH zbog organiziranog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih kaznenih djela – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da su prikupljeni dokazi da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije te davao upute i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Policijski djelatnici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi

Šta je potrebno i koliko košta zamjena ličnih dokumenata?

Ako iz nekog razloga morate mijenjati lične dokumente, poput...

Slučaj bebe koja je ispala: Ljekar i medicinska sestra negirali primanje mita za porod

Doktor Vladimir Čančar, specijalista ginekologije i akušerstva i medicinska...

Pronađeno tijelo radnika u mješaoni mlina

U mješaoni preduzeća "Mlin Pavlović" u Bijeljini pronađeno je...

Objavljeni detalji presude u predmetu “Bosnalijek” i šta se sve tačno oduzima od osuđenih

Kantonalni sud Sarajevo objavio je detalje prvostepenu presude u...