Tužilaštvo BiH: Uhapšen pripadnik Granične policije BiH

Datum:

Postupajući po nalogu i pod nadzorom tužitelja Tužilaštva Bosne i Hercegovine, policijski djelatnici Granične policije BiH, lišili su slobode aktivnog djelatnika Granične policije BiH.

– Osumnjičeni je pod istragom Tužilaštva BiH u predmetu organiziranog kriminala i osumnjičen je za koruptivno djelovanje i zlouporabu policijske dužnosti i dostupnih informacija. Prema prikupljenim dokazima, navedeni osumnjičeni bio je u kontaktu s pripadnicima organizirane kriminalne skupine koju u predmetu Rašević i dr. (akcija kodnog naziva “Golub”), istražuje Tužilaštvo BiH zbog organiziranog kriminala, krijumčarenja velike količine narkotika i drugih kaznenih djela – saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da su prikupljeni dokazi da je osumnjičeni pripadnik Granične policije BiH, radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, odavao osumnjičenima informacije te davao upute i pomagao ih u ilegalnom prelasku granice Bosne i Hercegovine, čime je omogućio krijumčarenje veće količine opojnih droga.

Policijski djelatnici Granične policije BiH osumnjičenog će u zakonskom roku predati tužitelju, koji će ispitati osumnjičenog, nakon čega će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu.

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi
Related

Puna plata prilikom održavanja trudnoće i za oboljele od malignih bolesti

Republika Srpska bi uskoro trebalo da dobije novi zakon...

Masovna tučnjava u Kalesiji: Navodno se potukle osobe iz dva naselja

U centru Kalesije prije dvije noći došlo je do...

Otkupljivači nude sedam KM za malinu, tvrde da nema potražnje

Iako je berba malina u Republici Srpskoj u završnoj...

Od narednog mjeseca brže do Hercegovine i mora

Tunel Ivan, centralna tačka koja povezuje dionicu magistralne ceste...