Uplaćena novčana sredstva Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona

/

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona je uplatilo sredstva demobilisanim braniocima sa područja Grada Zavidovići po osnovu troškova liječenja i nabavke lijekova za potrebe branilaca i članova njihovih porodica.

Gradonačelnik Grada Zavidovići, 22. 7. 2022. godine, prema Odluci Ministarstva za boračka pitanja odobrio je sredstva, dodijeljena iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona, na ime novčane pomoći za liječenje i nabavku lijekova pripadnika ove populacije u iznosu od 24.100,00 KM za 71 korisnika.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović navodi da je položaj branilačke populacije prioritetan zadatak svih nivoa vlasti te se nada da će Ministarstvo u čijoj je posebnoj nadležnosti boračka populacija i dalje težiti da svojim aktivnostima realizuje obaveze kojima će poboljšati zdravstveno, socijalno i ekonomsko stanje branilačke populacije Grada Zavidovići.

PREUZIMANJE:
Spisak korisnika kojima su odobrena sredstva za liječenje i nabavku lijekova  

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Dobojska obilaznica na koridoru 5c biće gotova krajem 2025.

U dijelu koridora 5c kroz Republiku Srpsku oko dobojske...

27 kilograma zlata za Dom kulture u Tešnju: Priča o Safetu Hadžihasiću

Grad Tešanj je između 1463. i 1521. godine, prelazio...

Tešanj tokom noći pogođen nizom teških krađa: Ovo su detalji policijske istrage

Građani Tešnja su nas rano jutros obavijestili o pet...

Sinoć u Tešnju opljačkano pet poslovnih objekata

Prema informacijama koje smo dobili od naših sugrađanja, sinoć...