BiH: Fizički napadnut policijski službenik

/

Policijskoj stanici Modriča, 28.07.2022. godine, oko 03,20 časova, policijski službenik ove Policijske stanice je prijavio da je prilikom obilaska reona zapazio da je izvršena provala u jedan ugostiteljski objekat u Modriči.

Nakon što je policijski službenik uočio nepoznato lice za koje postoji osnov sumnje da je izvršilo navedeno krivično djelo isto se dalo u bijeg te se oglušilo na sva naređenja policijskog službenika. Kada je policijski službenik sustigao navedeno lice isto je konstantno pružalo aktivni otpor prilikom čega je policijski službenik zadobio povrede po cijelom tijelu. Tokom savlađivanja otpora policijski službenik je uhvatio rukom za oštricu noža kojeg je držalo nepoznato lice prilikom čega je zadobio posjekotinu na dlanu.

Nakon nekog vremena na lice mjesta stigli su i drugi policijski službenici nakon čega su istog lišili slobode oko 04,00 časa. Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o licu inicijala Ž.L. iz Banjaluke, za kojim je Policijska uprava Banjaluka raspisala tri potjernice.

Povrijeđenom policijskom službeniku je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča nakon čega je upućen u dobojsku bolnicu.

Od lica inicijala Ž.L. je oduzet nož i šarafciger kao i novac za koje postoji osnov sumnje da je isto veče otuđilo iz putničkog automobila marke „Mercedes” vlasništvo lica inicijala S.J.

O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da navedeno ima obilježje krivičnih djela „Teška krađa“, „Teška krađa“ u pokušaju i „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“. Lice inicijala Ž.L. se dovodi u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela protiv imovine na području opštine Modriča i grada Dervente.

 

Povezani postovi

Tužilaštvo TK saopćilo identitet ubijene žene

U naselju Lipnica, nadomak Tuzle, muškarac jučer je ubio...

Detalji ubistva u Tuzli: Mađar udavio suprugu!

U prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle danas se dogodilo...

Još jedno ubistvo u Tuzli: Muškarac ubio ženu

U naselju Lipnica u blizini Tuzle dogodilo se ubistvo,...

Usora: Izvršena provala i krađa u kući na području Sivše

U prostorije Policijske stanice Usora obratila se Ć.I., rođena...