Zvijezde kažu da se u ova 2 horoskopska znaka rađaju najinteligentniji ljudi

/

Svaki horoskopski znak dolazi u paketu s određenim manama i vrlinama, no kada je inteligencija u pitanju, dva se znaka posebno ističu, iako po potpuno različitim vrstama inteligencije.

Vodolije najviše od svih horoskopskih znakova odlikuje ono šta nam na prvu padne na pamet kada čujemo pojam ‘inteligencija’ odnosno kvocijent inteligencije.

Oni imaju istančane kognitivne sposobnosti pa astrolozi tvrde kako ih krasi uvjerljivo najviši nivo analitičke inteligencije. Upravo iz tog razloga, briljiraju u svemu onome za što je potreban genijalan um, a spektar poslova savršenih za njih mora nuditi raznovrsnost, redovito nove izazove, slobodu i razigranost uma. Iz istog razloga oni preziru sve što se povezuje s monotonijom, ponavljanjem i (dosadnom) rutinom.

Škorpion je drugi znak horoskopa kojemu bi na inteligenciji mnogi pozavidjeli. Za razliku od Vodolija, Škorpioni su poznati po inteligenciji zahvaljujući kojoj savršeno razumiju svijet oko sebe, a ljude, odnose i svaku životnu situaciju sagledaju znatno realističnije od bilo kojeg drugog znaka.

Njihova oštroumnost i pronicljivost zna biti uteg prilikom susreta s površnim ljudima, ali se zato od njih, kada ih se pusti da rade u okruženju kakvo im najbolje odgovara, mogu očekivati samo vrhunski rezultati.

Kada su ostali znakovi u pitanju, dva se znaka posebno ističu po emocionalnoj inteligenciji – Rakovi i Ribe, dok Blizanci i Vage također imaju odlične mentalne sposobnosti, piše Story.hr.

Bikove, Djevice i Jarce odlikuje praktična inteligencija, dok se izrazitom intuicijom mogu pohvaliti Ovnovi, Lavovi i Strijelci, a zahvaljujući čemu gotovo nikada ne povlače pogrešne poslovne poteze. To je i glavni razlog zbog čega su upravo ovi znakovi nerijetko na vodećim pozicijama.

Povezani postovi

Cvija Stević iz BiH omiljena dama za volanom gradskog prevoza u Klagenfurtu

Cvija Stević (45) iz Bosne i Hercegovine našla se...

Ova tri napitka mogu pomoći u borbi protiv nesanice

Stručnjaci objašnjavaju da tri napitka mogu da pomognu da...

Pogledajte kako je otac troje djece stao na kraj bahatim vozačima: “Zlo mi je od divljaka”

Paul Johnson (51), otac troje djece iz Northwicha u...

So u bašti – od plodne zemlje do zbijene pustinje

Upotreba soli u zaštiti biljka, a posebno prekomjernih količina,...