Pucao u daidžu, komšinice i djecu: Poznato ko su žrtve monstruma sa Cetinja

Datum:

U masakr na Cetinju jučer je stradalo 11 osoba, a glavni akter je bio Vuk Borilović (34).

Tokom krvave drame u kojoj je ubio i dvoje maloletne djece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u komšije, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

Prema zvaničnim podacima, Borilović je oko 15.30 sati ušao u stan kod svojih podstanara i na vratima ubio jedanaestogodišnjeg M. potom njegovog tri godine mlađeg brata, a onda kroz prozor pucao i u njihovu majku – Natašu Pajović Martinović.

Silazeći niz ulicu usmrtio i komšinice

Nakon što ih je usmrtio, pozvao je njihovog oca i supruga Miloša Martinovića i rekao mu: “Pobio sam i tvoju i moju familiju”, tvrde sagovornici Vijesti iz Uprave policije.

U narednih 45 minuta, u ukupno 80 metara razdaljine od njegove kuće, sijao je smrt, ubio je još sedam ljudi i ranio šestero.

Nadležni su objasnili da je nakon ubistva Martinovića ušao u komšijsku kuću gdje je ubio starije sugrađane – Danijelu i Dimitrija Drecuna i teško ranio njihovog unuka Aleksandra Drecuna (32). Na pragu te kuće ubio je i njihovog sina Rajka Drecuna (56), koji je potrčao ka kući kada je čuo pucnjavu, pišu Vijesti.me.

Borilović je ubio i komšiju Milana Mitrovića (37), a potom i svog daidžu Gorana Đurišića (54), a onda je silazeći niz ulicu, usmrtio i komšinice Aleksandru (52) i Danijelu Radunović (51).

Pozivao komšiju da izađe van

Vijestima je rečeno da je Borilović, opasan sa dva redenika metaka i puškom u ruci, skrenuo ka kući komšije I.J. i pozivao ga da izađe napolje.

Ranio je još četvero komšija – Slavicu Zvicer, Filipa Đurkovića, Milevu Ramadanović i Darinku Čelebić, kao i policajca Ljubišu Maksimovića koji je pokušavao da ga savlada. Iz Kliničkog centra Crne Gore saopćili su sinoć da je troje ranjenih operisano i da su smješteni u Jedinici intenzivne njege.

Direktor Uprave policije (UP) Zoran Brđanin, kasno sinoć saopćio je da je, prema za sada poznatim okolnostima, Borilović prve žrtve – Martinoviće, ubio oko 15.30 sati.

– Za sada nije jasno šta je podstaklo V.B. na ovako gnusan čin, kojom prilikom je i sam lišen života. Naglašavam da se okolnosti cjelokupnog događaja, uključujući i lišenje života V.B. i dalje utvrđuju, a javnost će, posredstvom medija, biti obavještena o svim detaljima. Želim i da izrazim nadu da više nikad nećemo svjedočiti ovakvoj tragediji u Crnoj Gori – rekao je Brđanin, dodajući da saosjeća sa porodicama stradalih i da se nada da će se povrijeđeni brzo i uspješno oporaviti

Izvor: Avaz.ba

Povezani postovi
Related

Tešanj: U posljednja 24 sata tri saobraćajne nesreće, pet osoba s težim povredama

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji da su se...

U Mostaru dan žalosti i posljednji ispraćaj tragično stradalih u saobraćajnoj nesreći

U Mostaru je danas dan žalosti i posljednji ispraćaj...

Teslić: Iz vatrenog oružja pucao u pneumatike putničkih automobila

Policijski službenici Policijske stanice Teslić, 24.09.2022. godine lišili su...

Doboj: Pronađeno 19,25 kg opojne droge „Marihuane“

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, danas su postupajući...