Ovo je najzdraviji način pripreme krompira

/

Krompir je svestrano povrće i postoji mnogo načina za pripremu, a ovo je korjenasto povrće pruža brojne prehrambene prednosti koje pomažu vašem tijelu.

No nije svaki način na koji ih jedete zdrav. Prema Julie Upton, MS, RD, i članici našeg Odbora medicinskih stručnjaka, najzdraviji način jedenja krompira je da ostavite koru na njemu i ispećete ga, piše Eatthis.

“Najzdraviji način jedenja krompira je kada je pečen s korom. Pečeni krompir ne dodaje dodatne kalorije poput onog kojeg pržite na ulju”, kaže Upton.

Ostavljanje kore na krompiru donosi dodatne hranjive tvari, naime, polovina ukupnih vlakana iz krompira dolazi upravo iz kore.

“Krompir je jedno od mojih omiljenih povrća.Oni su prepuni kalijuma, vlakana i vitamina C. Ipak kad ih pečete, ključno je paziti na preljeve i premaze s visokim udjelom masti i kalorija poput maslaca, kiselog vrhnja i komadića slanine. Umjesto toga, prelijte ih grahom, salsom, čilijem, povrćem ili sa malo naribanog parmezana”, predlaže Upton, a prenosi Poslovni.hr.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...