Evo kakvo vrijeme vas očekuje ukoliko planirate na more u septembru

Datum:

Septembar je idealan mjesec za godišnji odmor, ali i za odlazak na more, dok je još uvijek voda topla za kupanje. Gužve su manje, a temperature nisu previše visoke. Ipak, uvijek postoji rizik s vremenskim prilikama.

Početak septembra u Grčkoj će biti prilično vreo, s maksimalnim dnevnim temperaturama i od preko 35 stepeni, mada, naravno, zavisi od mjesta koje ste izabrali.

Weather2travel kao prosječnu maksimalnu temperaturu za Grčku u septembru 2022. daje 28 stepeni sa devet sati sunca dnevno, dok je u prosjeku minimalna noćna temperatura 18 stepeni.  Prosječna temperatura mora bit će 25 stepeni, što je prijatno za kupanje.

Sajt Where and When skreće pažnju i na krajeve koji su u ovom periodu skloniji padavinama – to prvenstveno važi za Atinu, Solun i ostatak kontinentalne Grčke, kao i za Krf i druga jonska ostrva (Lefkada, Kefalonija, Zakintos…). S druge strane, Kikladi (Naksok, Paros, Santorini, Milos, Mikonos, Siros..) su sigurniji izbor za odmor u septembru i klima je idealna za kupanje i aktivnosti na otvorenom.

Prosječne temperature za septembar u Crnoj Gori su za koji stepen niže nego u Grčkoj (maksimalna dnevna 27, minimalna noćna 16 stepeni), a sunce zalazi sat ranije.

U Baru i Ulcinju obično u tom periodu bude malo toplije nego u Budvi i Kotoru, a na Accuweather sajtu objavljena je prognoza iz dana u dan, evo kako stoji Budva.

Ukoliko se ipak odlučite da ljetujete u Turskoj, u Antaliji su sve do sredine mjeseca maksimalne dnevne temperature više od 32 stepena, minimalne oko 20, a ni kapi kiše nema na vidiku.

Izvor: Avaz

Povezani postovi
Related

Da li je u BiH dozvoljeno voziti u štiklama ili papučama? Evo šta kaže zakon

Otišli ste na more i baš vam se ne...

Kada nije poželjno koristiti maslinovo ulje

Maslinovo ulje je vijekovima poznato i korišćeno u korist...

Pet namirnica koje treba da uvrstite u ishranu

Kombinacija namirnica koju odlučimo da konzumiramo nedjeljno ima veliku...

Koji je tačan broj jabuka koje bi trebalo da pojedete u toku dana

​Jabuke su odličan izvor prehrambenih vlakana koji pospješuje zdravlje...