Slučaj “Memić”: Pokrenuta istraga protiv Dalide Burzić, Vahida Ćosića, Ševala Kovačevića…

/

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine je pokrenulo istragu protiv više osoba u slučaju Dženan Memić, i to za krivično djelo ubistvo i pomaganje počinitelju nakon krivičnog djela, potvrdio je za Klix.ba Ifet Feraget, pravni zastupnik porodice Memić.

Istraga se vodi protiv bivše glavne tužiteljice Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu Dalide Burzić, bivšeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Merisa Ćate, protiv bivšeg komesara sarajevske policije Vahida Ćosića, saobraćajnog vještaka Ševala Kovačevića, sarajevskih policajaca Sakiba Kreme i Nurije Mehića te više NN osoba.

Burzić je trenutno sutkinja Suda Bosne i Hercegovine, a u vrijeme kada su istraživane okolnosti pod kojima je mladić stradao bila je glavna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Feraget je napomenuo da se skoro sedam godina bori za trenutak kada će okolnosti stradanja Dženana Memića 2016. u ilidžanskoj Velikoj aleji biti istraživane kao ubistvo. Porodica Memić i Feraget kontinuirano tvrde da je Dženan ubijen, piše Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Onkološki pacijenti u BiH preskaču terapiju, za Taksol sedmično potrebno 540 KM

Po ko zna koji put stiglo je obavještenje da...

Danas će biti zatvoren smjer Zenica jug – Lašva u tunelu 1. mart

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po...

Poljoprivreda treba promjene: Podsticaji ne daju rezultate

U periodu od tri godine Federacija BiH za podsticaje...

Ramo Isak: Političarima najviše odgovara priča o ratu, pozivam građane da ostanu razumni!

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak za N1 je...