Za današnji ručak predlažemo vam da napravite patlidžan iz rerne.
Sastojci
-2 manja patlidžana (oko 600 g)
-500 g zrelijeg paradajza
-1 dl maslinovog ulja
-so, biber, suvi bosiljak, ruzmarin
-2 kašike narendanog parmezana
Priprema
Patlidžan operite, osušite i izrežite na kolutove debljine oko jednog centimetra. Svaki kolut blago zasijecite.
Stavljajte ih u podmazanu vatrostalnu posudu u kojoj će se peći i to tako da se do pola preklapaju prethodni i naredni kolut.
Obilno poprskajte maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom i ruzmarinom.
Paradajz operite, ogulite i isjeckajte na kockice. Rasporedite ga po začinjenom patlidžanu, još malo posolite i stavite u rernu da se peče oko 35 do 40 minuta na 180 stepeni.
Kada je pečeno, izvadite iz rerne i pospite parmezanom pa vratite u vruću isključenu rernu na još nekoliko minuta da se sir otopi.
Servirati vruće, uz meso ili ribu.
Izvor: Nezavisne