Šta za današnji ručak? Naš prijedlog je patlidžan iz rerne

/

​Za današnji ručak predlažemo vam da napravite patlidžan iz rerne.

Sastojci

-2 manja patlidžana (oko 600 g)

-500 g zrelijeg paradajza

-1 dl maslinovog ulja

-so, biber, suvi bosiljak, ruzmarin

-2 kašike narendanog parmezana

Priprema

Patlidžan operite, osušite i izrežite na kolutove debljine oko jednog centimetra. Svaki kolut blago zasijecite.

Stavljajte ih u podmazanu vatrostalnu posudu u kojoj će se peći i to tako da se do pola preklapaju prethodni i naredni kolut.

Obilno poprskajte maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom i ruzmarinom.

Paradajz operite, ogulite i isjeckajte na kockice. Rasporedite ga po začinjenom patlidžanu, još malo posolite i stavite u rernu da se peče oko 35 do 40 minuta na 180 stepeni.

Kada je pečeno, izvadite iz rerne i pospite parmezanom pa vratite u vruću isključenu rernu na još nekoliko minuta da se sir otopi.

Servirati vruće, uz meso ili ribu.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Kako regovati kada dijete dobije lošu ocjenu u školi? Evo šta kažu psiholozi

S obzirom na to da bi svi roditelji željeli...

Slušajte članke na ZOS portalu: Nova funkcija za uživanje u sadržaju bez čitanja!

Nemate vremena da čitate duge članke, ali ne želite...

Ovaj sok odličan je za jesenji detoks: Bogat je vitaminom C, željezom, snižava pritisak

Ako svom organizmu i jetri želite priuštiti odličan detoks...

Nutricionista tvrdi: Jedan napitak može biti ključ za poboljšanje zdravlja crijeva

Svi težimo zdravijem načinu života, a dok su uravnotežena...