Šta za današnji ručak? Naš prijedlog je patlidžan iz rerne

/

​Za današnji ručak predlažemo vam da napravite patlidžan iz rerne.

Sastojci

-2 manja patlidžana (oko 600 g)

-500 g zrelijeg paradajza

-1 dl maslinovog ulja

-so, biber, suvi bosiljak, ruzmarin

-2 kašike narendanog parmezana

Priprema

Patlidžan operite, osušite i izrežite na kolutove debljine oko jednog centimetra. Svaki kolut blago zasijecite.

Stavljajte ih u podmazanu vatrostalnu posudu u kojoj će se peći i to tako da se do pola preklapaju prethodni i naredni kolut.

Obilno poprskajte maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom i ruzmarinom.

Paradajz operite, ogulite i isjeckajte na kockice. Rasporedite ga po začinjenom patlidžanu, još malo posolite i stavite u rernu da se peče oko 35 do 40 minuta na 180 stepeni.

Kada je pečeno, izvadite iz rerne i pospite parmezanom pa vratite u vruću isključenu rernu na još nekoliko minuta da se sir otopi.

Servirati vruće, uz meso ili ribu.

Izvor: Nezavisne

Povezani postovi

Turizam se dogodine vraća na nivo iz 2019.

Svijetom je do kraja septembra ove godine putovalo 975...

Koliko porodica na hranu troši danas, koliko prije 14 godina godina, a koliko u SFRJ

Prosječna bh. porodica poslije svakog odlaska u sedmičnu nabavku...

Svjetski dan borbe protiv HIV/AIDS-a

Svake godine, 1 decembar - Svjetski dan protiv HIV-a/AIDS-a...

Nermin Handžić demonstrirao zavidno nogometno umijeće

Mlada muzička zvijezda Nermin Handžić, nakon pobjede u „Zvezdama...