Šta za današnji ručak? Naš prijedlog je patlidžan iz rerne

/

​Za današnji ručak predlažemo vam da napravite patlidžan iz rerne.

Sastojci

-2 manja patlidžana (oko 600 g)

-500 g zrelijeg paradajza

-1 dl maslinovog ulja

-so, biber, suvi bosiljak, ruzmarin

-2 kašike narendanog parmezana

Priprema

Patlidžan operite, osušite i izrežite na kolutove debljine oko jednog centimetra. Svaki kolut blago zasijecite.

Stavljajte ih u podmazanu vatrostalnu posudu u kojoj će se peći i to tako da se do pola preklapaju prethodni i naredni kolut.

Obilno poprskajte maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom i ruzmarinom.

Paradajz operite, ogulite i isjeckajte na kockice. Rasporedite ga po začinjenom patlidžanu, još malo posolite i stavite u rernu da se peče oko 35 do 40 minuta na 180 stepeni.

Kada je pečeno, izvadite iz rerne i pospite parmezanom pa vratite u vruću isključenu rernu na još nekoliko minuta da se sir otopi.

Servirati vruće, uz meso ili ribu.

Izvor: Nezavisne

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Postoji 12 simptoma starenja a ovaj vitamin bi ih mogao sve usporiti

Iako se starenje često čini kao nešto što se...

Kako ukloniti mrlje od ulja s odjeće proizvodima iz domaćinstva

Mrlje od ulja uništile su vašu omiljenu odjeću, ali...

Novi trend na TikToku zabrinuo ljekare

Društvene mreže su prepune upitnih savjeta o njezi kože,...

Uz ovaj trik špinat će vam trajati mjesec dana: Potreban vam je samo jedan kuhinjski predmet

Ako ste na zdravoj prehrani, špinat je vjerovatno često...