Doboj Jug: Obavještenje o stavljanju van snage Odluke o različitoj cijeni obračuna potrošnje vode

Datum:

Na posljednjoj održanoj sjednici VIII saziva Općinskog vijeća Doboj Jug, održanoj 29.08.2022. godine donesen je Zaključak o stavljanju van snage Odluke o različitoj cijeni obračuna potrošnje vode koja je bila donesena za vrijeme trajanja nepovoljnih hidroloških uvjeta, a za period od 01.07. do 30.09.2022. godine.

Zaključkom se Odluka stavlja van snage od 01.08.2022. godine i na računima za august neće se obračunavati različita cijena obračuna potrošnje vode.

Pomenuta Odluka polučila je rezultate koji se ogledaju u racionalnoj potrošnji vode od strane građana i u tome da je sušni period u Doboj Jugu prošao bez nestanaka vode i nepopularnih redukcija što je bio slučaj u najvećem broju drugih općina i gradova.

Za sve građane koji su u mjesecu julu dobili uvećane račune za iznos prekoračenih kubika potrošene vode pomnoženih sa cijenom od 5,00 KM bez PDV-a, Komisija koju će oformiti Općinski načelnik utvrdit će opravdanost takve potrošnje i građanima kod kojih se utvrdi opravdanost takve potrošnje uvećani iznos računa za mjesec juli biće nadoknađen, na način koji će se utvrditi naknadno.

Scrennshot

 

Povezani postovi
Related

Zavidovići: Obavijest o realizaciji Drugog kruga mjere “Služba u saradnji sa poslodavcima 2022”

Obavještavaju se poslodavci da se mogu 26.09.2022. godine prijaviti...

Zavidovići: Javni poziv nezaposlenim osobama za pohađanje obuka po programima osposobljavanja

Razvojna agencija Žepče, u ime Lokalnog partnerstva za zapošljavanje...

Obavještenje konačna lista stipendija studenata sa područja Grada Zavidovići

Obavještavaju se redovni studenti prvog i drugog ciklusa studija...

Obavjest o provođenju Javnog poziva za iskazivanje interesa za uklanjanje i zbrinjavanje pasa lutalica sa područja grada Zavidovići

Dana, 16.09.2022. godine, Služba za upravu poljoprivrede, vodoprivrede i...