Doboj Jug: Obavještenje o stavljanju van snage Odluke o različitoj cijeni obračuna potrošnje vode

/

Na posljednjoj održanoj sjednici VIII saziva Općinskog vijeća Doboj Jug, održanoj 29.08.2022. godine donesen je Zaključak o stavljanju van snage Odluke o različitoj cijeni obračuna potrošnje vode koja je bila donesena za vrijeme trajanja nepovoljnih hidroloških uvjeta, a za period od 01.07. do 30.09.2022. godine.

Zaključkom se Odluka stavlja van snage od 01.08.2022. godine i na računima za august neće se obračunavati različita cijena obračuna potrošnje vode.

Pomenuta Odluka polučila je rezultate koji se ogledaju u racionalnoj potrošnji vode od strane građana i u tome da je sušni period u Doboj Jugu prošao bez nestanaka vode i nepopularnih redukcija što je bio slučaj u najvećem broju drugih općina i gradova.

Za sve građane koji su u mjesecu julu dobili uvećane račune za iznos prekoračenih kubika potrošene vode pomnoženih sa cijenom od 5,00 KM bez PDV-a, Komisija koju će oformiti Općinski načelnik utvrdit će opravdanost takve potrošnje i građanima kod kojih se utvrdi opravdanost takve potrošnje uvećani iznos računa za mjesec juli biće nadoknađen, na način koji će se utvrditi naknadno.

Scrennshot

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Javni poziv: Podsticaji samozapošljavanja za pripadnike branilačke populacije ZDK za 2024. godinu

Javni poziv za dodjelu podsticaja samozapošljavanja pripadnika branilačke populacije...

Javni poziv: Podsticaji zapošljavanja pripadnika branilačke populacije ZDK u pravnim licima za 2024. godinu

Javni poziv za dodjelu podsticaja zapošljavanja pripadnika branilačke populacije Zeničko-dobojskog...

Doboj Jug: Obavještenje o dodjeli novčanih sredstava: za pomoć u stambenom zbrinjavanju branilaca i njihovih porodica

Obavještavaju se branioci i članovi njihovih porodica koji imaju...

JU OŠ „Rešad Kadić“ Tešanj raspisuje ponovni javni konkurs za upis polaznika

Na osnovu člana 24. Zakona o obrazovanju odraslih („Službene...