Ako imate problema s jesenjim umorom: Ove dvije namirnice će vam odmah podići nivo energije

/

Jesenji umor i pospanost uzrokovani su nedostatkom vitamina D i serotonina, a problem ćete najlakše riješiti ako uvedete izmjene u ishrani, objašnjavaju endokrinolozi.

Stručnjaci su naveli da podignete energiju i dan započnete puni elana.

Čokolada će vam pomoći da podignete raspoloženje i dobijete dodatnu energiju. Ova namirnica je odličan “lijek” za jesenju pospanost.

Stavite pet grama čokolade u usta i ostavite da se sama rastopi. Ovako će najbolje djelovati, podići će vam energiju, objašnjavaju endokrinolozi.

Dobar stimulans biće i kafa bez šećera i mlijeka. Jedna ili dvije šoljice napitka u toku dana pomoći će da se oslobodite jesenje pospanosti i povećate koncentraciju i bolje obavljate poslove u toku dana.

Stručnjaci napominju da se u jesen, zbog nedostatka sunčeve svjetlosti, mijenja hormonska slika u našem organizmu, piše Mondo.

Smanjuje se sinteza serotonina, što u kombinaciji sa nedostatkom vitamina D može da dovede dovesti do osjećaja slabosti i apatije. Ako promjene u ishrani ne pomognu, potrebno je da potražite pomoć specijaliste.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...