SDS poziva Tužilaštvo, MUP RS i SIPA-u da reaguju zbog izborne krađe

Datum:

SDS pozvala je Tužilaštvo, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS i SIPA-u da u što kraćem roku privedu i saslušaju osobu koja je javno u izjavi medijima priznala da je učestvovala u izbornoj krađi na štetu Jelene Trivić, kandidata za predsjednika RS.

– Za očekivati je bilo da nakon emitovanja izjava o priznanju izborne krađe od predsjednika biračkog odbora u selu Krajišnik kod Gradiške Stevana Gutića on, kao i svi članovi tog biračkog odbora, odmah bude privedeni i saslušani. Međutim to se po našim saznanjima još uvijek nije desilo – navode u SDS.

Podsjećaju da je Gutić u kamere BN TV priznao da rezultati glasanja dostavljeni CIK-u sa biračkog mjesta gdje je bio predsjednik komisije ne odgovaraju istini tj. da su svi glasovi Jelene Trivić u zapisniku uneseni drugom kandidatu.

– Nereagovanje policije je za još veće čuđenje obzirom da je Gutić i sam priznao da je svjestan da je počinio krivično djelo. Prema našim saznanjima ovakvih i sličnih slučajeva ima širom RS i nećemo ni po koju cijenu dozvoliti da očigledne izborne krađe prođu nekažnjene. Još jednom pozivamo nadležne organe da hitno reaguju i da privedu sve članove pomenutog biračkog odbora, kao i sva druga lica za koje se ispostave konkretni dokazi da su učestvovala u izbornim krađama i prevarama – poručuju iz SDS

Izvor: Avaz

Povezani postovi
Related

Ovo su ovjerene liste CIK-a iz Zeničko-dobojskog kantona za Dom naroda PFBiH

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovina ovjerila je 11...

Politička matematika u BiH: Čiji delegati za Dom naroda će na kraju ‘izvisiti’?

Iako se činilo da je sve napokon jasno kada...

Žestoka politička utakmica: Ko će s kim, SDA, SDP i DF u vlast, mogu li HDZ i SNSD biti izbačeni

Iako se nakon oktobarskih izbora nekoliko predsjednika stranaka koje...

Novi predsjednik Kantonalne organizacije NES-a je gradonačelnik Zavidovića Hašim Mujanović

Kako saznajemo iz izvora bliskih NES-u novi predsjednik Kantonalne...