Pogledajte krađu glasova u Doboju: Neko izdaje naredbu “cijepaj”, “prazan”

/

Da je krađa glasova Jelene Trivić bila brutalna dokazuje i najnoviji snimak, koji je dospio u našu redakciju s jednog biračkog mjesta u Doboju.

Na njemu se vidi kako se cijepa glasački listiš, ali i proglašava nevažećim.

Čuje se i kako neko izdaje naredbu “cijepaj”, “prazan”…

Uočene izborne nepravilnosti uglavnom ukazuju na činjenicu da je režim sproveo brutalnu akciju krađe glasova i da su izborni rezultat skrojili po svojoj želji u kasnim noćnim satima piše BN.

– Izbori su pokradeni, što je i opšte uvjerenje naroda, koji je u velikom broju izašao na proteste u Banjaluku. Zbog toga opozicija mora smoći snage da proces, koji je započela istjera na čistac, poručeno je u Izazovima BN televizije.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

– Nije bilo fer izbora u Bosni i Hercegovini ni ovoga puta, kaže Nebojša Vukanović. Dodaje da je ključni problem što policija ne hapsi ljude koji su cijepali glasačke listiće.

“Nama uzimaju mandate, a onda ubacuju svoje satelitske stranke. To je jezik sile na koji se ne smije pristati. Rezultat glasanja koje vlast kreira i stvarna volja naroda nemaju ništa dodirno. Morali su uhapsiti ljude u Doboju da imamo pravnu državu. Može se za dva dana raspetljati klupko, ali ovdje policija ne hapsi, jer vlast, policija i mafija jednako učestvuju u ovome.”, ističe Vukanović.

Zbog cijepanja listića i ponovno otvaranje vreća donosi sumnju u stvarno stanje glasova, smatra politikolog Velizar Antić.

“Jer nisu ni ovi koji su namještali izbore toliko glupi. Možda će se uočiti neki nedostaci i neki procenat, ali nisu ni oni krali baš na taj način da ne zametnu tragove. Tako da i otvaranje samih vreća potvrdiće vjerovatno određene krađe, ali neće se moći utvrditi do kraja.”, kazao je Antić.

 

Nema opštine ni grada gdje nije bilo izbornih manipulacija, ističe Rado Savić zamjenik predsjednika SDS-a. Kao rješenje vidi uvođenje skenera.

“Da se uvedu skeneri, a da onda klasično brojanje potvrdi ono što su skeneri dali, drugoga izlaza nema. Zašto nema skenera? Zato što nisu htjeli oni koji su mogli promijeniti izborni zakon, makar u onom minimalnom paketu tehničkih izmjena, nisu nipošto htjeli da uvedu skenere. Mogu naći pare za svašta u ovoj državi, ali nisu mogli za skenere, jer znaju da je to sredstvo kojim će oni biti srušeni.”

Mora se nastaviti pritisak opozicije kako bi se pokrenula zvanična istraga u kojoj će se sve vreće otvoriti i svi glasovi ponovo prebrojati, zaključili su sagvoornici u Izazovima BN televizije.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Stariji sugrađani u fokusu: Odjeci Inicijative za kvalitetniji život u Tešnju

Na temelju istraživačkog teksta o potrebama penzionera, kojeg je...

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...