Doktor slomio ruku medicinskoj sestri

/

Medicinsku sestru Renatu Brkić prošlog petka uveče napao je doktor Ante Kedžo, specijalizant radiologije u KB Dubrava.

“Bilo je stravično, djeca u čekaonici su u šoku vrištala i plakala, plakale su i mame u čekaonici, svi su bili strašno uznemireni. Ja sam mislila da je gotovo, kad me primio za vrati i bacio na pod u dvorište. Da nisu ona dvojica očeva skočili i primili ga, ne znam što bi bilo. Valjda bi me cipelario da nisu priskočili i zadržali ga. Sve pred očima djece, roditelja i pred njegovim troipolgodišnjim djetetom i suprugom. I njegova supruga je vrištala, a kad sam pobjegla u ordinaciju trčala je za mnom i plačući molila da ga ne tužim”, ispričala je za Večernji list danas još uvijek uznemirena 55-godišnja medicinska sestra Renata Brkić iz ugovorne pedijatrijske ordinacije u Retkovcu.

Nako navodi pomenuti portal, nju je u petak naveče oko 19 sati napao pomenuti ljekar.

Kako se dodaje, ženu koja mu može biti majka po godinama davio je, bacio na pod i slomio joj ruku.

“On mene nije ćušnuo u afektu, nego me davio i bacio na pod i krenuo na mene s namjerom da i dalje nastavi, dok ga nisu zadržali očevi. Bio je izrazito bijesan. A da stvar bude gora, uopće nije pokazivao ni žaljenje ni kajanje. Čak je i policajac nakon razgovora s njim bio uznemiren, rekao mi je da mu je ovaj mrtav hladan kazao kako mu nije žao i kako bi ponovio isto. To je čovjek bez ikakve empatije. Taj čovjek je na pragu svog staža, a trebao bi raditi s ljudima”, govori sestra Renata Brkić.

“Radim 35 godina i nikad ni slično nešto nisam doživjela. Znalo je biti verbalnih ispada, ali znamo mi prešutjeti, okrenuti se. Nisam htjela izlaziti u javnost, međutim i radi drugih jesam jer ovo je kulminacija”, dodala je ona.

Ruka joj je u longeti, na bolovanju je, i dalje vrlo uznemirena, a uznemirena je i njena porodica i sve kolege. Sa svih strana, kaže, zovu je pružaju joj podršku, od Doma zdravlja Zagreb-Istok, u okviru koje je i ugovorna pedijatrijska ordinacija u kojoj radi, do kolegica i kolega te ljekara.

Reagovale su i Hrvatska komora medicinskih sestara, Hrvatska liječnička komora i Hrvatska udruga bolničkih liječnika, redom osudivši ovaj brutalan čin.

U KB Dubrava rekli su rekli da je dr. Ante Kedžo specijalizant iz Opće bolnice Knin i da je kod njih dodijeljen kako bi odradio dio svog specijalističkog staža.

“Na poslu nikada nije pokazao nikakve naznake agresije. Da se mene pita, izbacio bih ga odmah, no pravno-formalna odluka ići će nakon konzultacije s njegovom matičnom bolnicom”, kazao je za Večernji list pomoćnik direktora prof. Toni Kolak.

U kninskoj bolnici su rekli da će se direktorka javiti.

Izvor: Nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Tešanj: Ukradena ljuljačka sa igrališta na Vukovu

U periodu od 10.05. do 13.05.2024. godine, mjesto Vukovo...

Hudo opet ‘čini čuda’: OD TESLIĆA DO SREBRENICE, DOBROTVORNA PRIČA BEZ KRAJA

Drugi put u posljednjih pet godina, Sabahudin Sinanović nominiran...

Lice iz Doboj Juga lišeno slobode zbog raspisane centralne potjernice

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 12.05.2024. godine, lišili...

Poznato stanje profesora kojeg je učenik prebio na času: Polomio mu kosti glave

Profesor S.Z. (65) iz Bačke Palanke, kojeg je jučer...