Zavidovići: Završena modernizacija lokalne ceste Mramorje-Mednjik

/

U naseljenom mjestu Mednjik okončana je realizacija projekta modernizacije lokalnog puta Mramorje – Mednjik. Projekat je realizovan saradnjom mještana i Grada Zavidovići.

Gradonačelnik Hašim Mujanović prepoznao je zalaganje mještana naselja Mramorje i Mednjik te je u toku svog mandata opredijelio značajna finansijska sredstva za finalizaciju nekoliko značajnih projekata u ovom dijelu Zavidovića.

Tako je i za uređenje lokalnog puta u ovoj fazi opredijeljeno 22.595,63 KM a za najpovoljnijeg izvođača radova odabrano je Privredno društvo „Porobić“ d.o.o. Zavidovići. U okviru ugovorenih radova, pored asfaltiranja, izvršena je dubinska sanacija sa zamjenom tamponskog sloja i uređenje bankina uz čišćenje cestovnih jaraka.

Gradonačelnik doc. dr. Hašim Mujanović pohvaljuje nastojanje mještana Mednjika i njihovih predstavnika da obezbijede ljepše životne uslove za sebe i generacije koje dolaze.

Primjer domaćinskog odnosa je okončanje projekta asfaltiranja puta Mramorje – Mednjik u ukupnoj dužini od 1400 m, realizacija projekta javne rasvjete kao i izgradnja alternativnog betonskog puta sa spajanjem na novoizgrađeni put Šabin potok – Rujnica.

Sve ovo realizavano je u posljednjih nekoliko godina a Gradonačelnik ističe da će uvijek podržavati pozitivne aktivnosti naših sugrađana. Mještani Mramorja i Mednjika mogu poslužiti za primjer kako se zajedničkim trudom i djelovanjem postižu samo dobri rezultati.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Firma Kalim profil prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...

Firma Artizan Company prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...

PUTNIKOVO BRDO-MEDAKOVO: Gradi se dionica vrijedna više od 300 miliona KM

Izgradnja dionice duge 8,5 kilometara Putnikovo Brdo – Medakovo...

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...