Tešanj: Potvrđena optužnica protiv A. M. zbog prisvajanja novca koji mu je povjeren u službi

/

Dana 02.11.2021. godine, na području općine Tešanj, kao zaposlenik – vozač u transportnoj firmi u Piljužići, preuzeo kamion marke „Renault Master“,  vlasništvo firme, kako bi prevezao robu u Holandiju po putnom nalogu od 02.11.2021. godine, te s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe, postupao suprotno odredbama Ugovora o radu od 23.08.2021. godine i Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta „…“ d.o.o. Piljužići, općina Tešanj od 10.07.2017. godine, za radno mjesto „vozač“.

Odvezao vozilo do Roterdama-Holandija radi istovara robe plastične stolarije, te je po isporučenom transportu preuzeo novac u iznosu od 845,00 Eura i CMR za tri transporta koliko je ukupno obavio do Austrije, sa vozilom se nije vratio u sjedište firme u mjesto Piljužići, gdje je trebao razdužiti navedeni iznos novca i 3 CMR-a papira koji je dokaz o mjestu i datumu istovara sa potpisom i pečatom firme za tri transporta koja je obavio do Austrije iz razloga fakturisanja prevoza klijentima u ukupnom iznosu oko 845,00 Eura, iako je znao i bio svjestan da po istovaru robe kamion mora vratiti u sjedište firme zajedno sa novcem i CMR papirom, to nije učinio, već kamion sa ključevima ostavio na parking prostoru A10 Graz i tom prilikom prisvojio 3 CMR papira i novac u iznosu od 845,00 Eura, znajući da taj novac ne pripada njemu već firmi, te se udaljio u nepoznatom pravcu, na koji način je pribavio sebi korist i oštetio firmu „…“ d.o.o. Piljužići za iznos od 845,00 Eura, tj. iznos od 1.652,67 KM po kursu Centralne banke BiH,saopšteno je na zvaničnoj stranici Kantonalnog tužilaštva ZDK.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...