Gradonačelnik podnio tužbu za klevetu protiv Ćašifa Hasančića, predsjednika UG JUDB Zavidovići

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović danas je podnio novu tužbu za klevetu protiv Ćašifa Hasančića, predsjednika Udruženja građana Jedinstvenog udruženja demobilisanih boraca Zavidovići.

Ćašif Hasančić duži niz godina, kontinuirano, svojim medijskim nastupima, putem društvenih mreža i lično u prostorijama Gradske uprave narušava ugled i čast Gradonačelnika Hašima Mujanovića i njegovih saradnika iznoseći neistine i svjesno varajući javnost i demobilisane borce o nekakvim nezakonitim radnjama koje navodno provodi Gradonačelnik i njegovi pomoćnici, na štetu demobilisanih boraca sa područja Zavidovića. Ćašif Hasančić to čini iz ličnog interesa jer mu nije dozvoljeno da ostvari svoje, zacrtane, ciljeve.

Gradonačelnik Hašim Mujanović u nekoliko navrata održavao je sastanke sa Ćašifom Hasančićem u namjeri da se postigne dogovor i udovolji potrebama svih demobilisanih boraca u onoj mjeri koliko Grad Zavidovići to može učiniti.

Posljednja u nizu izrečenih laži je da: „…Gradonačelnik Hašim Mujanović plaća iz Budžeta Grada Zavidovića 3.000,00 KM godišnje troškove stanovanja svojoj ljubimici Ministrici Azri Sinanović“.

Gradonačelnik ističe da je Ministrica Azra Sinanović finansijski sposobna da sama plaća svoje obaveze. Ministrica Azra Sinanović ostala je privržena svojim Zavidovićima, te nije promjenila mjesto boravka. Idalje živi u Zavidovićima u porodičnoj kući, trudeći se da doprinosi razvoju Zavidovića i udovoljava potrebama naših sugrađana.

Ovo je nastavak kampanje protiv svih onih koji doprinose boljitku života u našem Gradu.

Radi javnosti i objektivnog informisanja Gradonačelnik ističe da je upravo zahvaljujući političkom angažovanju zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona Samira Karahasanovića i Ministrice u Vladi Zeničko-dobojskog kantona Budžet Grada Zavidovići uvećan za više miliona KM, te je time dostigao historijski nivo. Umjesto podrške, u znak zahvalnosti za učinjeno, građani Grada Zavidovići uskratili su im povjerenje na proteklim izborima, a svoj glas dali su drugim kandidatima koji su nastavili s kampanjom protiv istih, ne čineći ništa da unaprijede uslove života u Zavidovićima.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Iznenada nas je napustio mladi profesor Samir ef. Muminović

Šok i nevjerica na društvenim mrežama zbog iznenadne smrti...

Informacija o pokrenutom postupku javne nabavke za asfaltiranje puteva na području mjesnih zajednica u Zavidovićima

Grad Zavidovići objavio je postupak javne nabavke za asfaltiranje...

Saopštenje za javnost vezano za nabavku mjesečnih karti učenicima srednjih škola

Shodno prošlosedmičnim protestima roditelja i učenika zavidovićkih srednjih škola,...