Nedim Gračić iz Maglaja pronašao zanimljive plakate stare 43 godine

/

Radnik kompanije Natron-Hayat, Nedim Gračić, bio je jako iznenađen kada je u skladišnom prostoru RJ Tehnički materijali pronašao je dva plakata koji najavljuju odbojkašku utakmicu i izložbu sitnih životinja lokalnog udruženja i to iz 1979.godine.

Plakati su ispisani rukom, baš onako kako se to radilo nekada. I sam Nedim, ali i svi koje je upoznao sa svojim otkrićem, čude se kako su ovi plakati preživjeli ratne godine, rekonstrukciju i katastrofalnu poplavu 2014.godine.

Nedim je plakate poklonio Odbojkaškom klubu „Maglaj“ i Udruženju za uzgoj i zaštitu sitnih životinja „Maglaj“, a o svom otkriću je napisao:

„Danas sam sretan jer sam uz pomoć mojih kolega Bakira i Mirze pronašao meni najdraži predmet u životu. To je plakat utakmice iz 1979.godine izmedju OK „Maglaj“ i OK „Partizan“ Kakanj! Kao što vidite još uvjek je u dobrom stanju. Odlučio sam ga pokloniti svom klubu – Odbojkaškom klubu „Maglaj“ za koji sam igrao 22 godine i bio trener 5 godina! Za mene je ovo neprocjenjivo! Želim se zahvaliti kolegama Bakiru i Mirzi a posebno hvala Enisu Mulaliću, šefu RJ tehnički materijali Natron Hayata, od kojeg sam dobio saglasnost da plakat poklonim Odbojkaškom klubu „Maglaj“.”

Klub postoji od 1953. godine a ovo je historija naša koju trebamo čuvati barem jos 43 godine, koliko je ovaj predmet star! Hvala svima, a Odbojkaški klub „Maglaj“ neka ovo čuva ovo u svojim prostorijama“, piše Maglaj.net

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amina Kopić: Učenica generacije 2020 – 2024 “JU Srednje tehničke škole” Tešanj

Učenica generacije "JU Srednje tehničke škole" Tešanj je Amina...

Narcis Halilović predsjednik Bosanskog pozorišta Tešanj: U kulturu se jako malo ulaže

Gost našeg podcasta bio je Narcis Halilović, koji je...

MANN+HUMMEL pruža podršku mladim talentima: Ponosni smo što podržavamo obrazovanje

U MANN+HUMMEL BA vjerujemo da je obrazovanje temelj uspješne...

Tešanj: Pronađeno i uklonjeno neeksplodirano ubojno sredstvo

Kako je saopćeno iz Civilne zaštite općine Tešanj Operativni...