Zavidovići: Potpisan Ugovor o završetku asfaltiranja dionice lokalnog puta Žioke – Mahoje – Potok

/

Gradonačelnik Hašim Mujanović potpisao je Ugovor o završetku asfaltiranja dionice lokalnog puta Žioke – Mahoje – Potok.

Ugovor je potpisan sa najpovoljnijim ponuđačem GTPD „Porobić“ d.o.o. Zavidovići a vrijednost ugovora iznosi 39.130,47 KM.

Planira se asfaltirati dionica puta u dužini 297,00 m, širina asfaltnog kolovoza je 3,0 m. U okviru planiranih radova potrebno je izvršiti izradu gornjeg nosećeg sloja preko postojećeg makadamskog kolovoza od drobljenog kamenog materijala, te izrada izravnavajuće podloge prije polaganja asfaltnog sloja kolovoza od sitnozrne drobljene standardne frakcije 0/4 mm i izrada asfaltnog nosivohabajućeg sloja AHNS 16 po vrućem postupku od bituminiziranog drobljenca granulacije 0/16. Debljina asfaltnog sloja u zbijenom stanju 7 cm.

Rok za izvođenje radova je 30 dana od dana uvođenja Izvođača radova u posao.

Gradonačelnik Hašim Mujanović naglašava da su aktivnosti na ovom projektu uslijedile odmah nakon sastanka s predstavnicima Mjesne zajednice „Mahoje“ na kojem su Gradonačelnika upoznali sa potrebama mještana Mahoja.

Gradonačelnik ističe da je ovo nastavak još bolje saradnje Gradske uprave i Savjeta MZ „Mahoje“. Dobri rezultati se postižu samo kvalitetnom i koordiniranom saradnjom predstavnika građana u mjesnim zajednicama i Gradske uprave.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Podijeljeni interesi: SDA u Općoj bolnici Tešanj osujetila kadrovsko rješenja stranke NAPRIJED

Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora JU Opće Bolnice Tešanj,...

Firma Kalim profil prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...

Firma Artizan Company prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...

PUTNIKOVO BRDO-MEDAKOVO: Gradi se dionica vrijedna više od 300 miliona KM

Izgradnja dionice duge 8,5 kilometara Putnikovo Brdo – Medakovo...