Zavidovići: Dodijeljeni certifikati polaznicima obuke za rad na troosnoj CNC glodalici

/

U sklopu projekta Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti regije Zapadnog Balkana 2021-2022 njemačke  nevladine organizacije Help i Grada Zavidovići, u okviru druge komponente zajedničke aktivnosti, završena je obuka za 11 polaznika obuke za rad na troosnoj CNC glodalici u Zavidovićima.

Nakon završetka obuke, 15.11.2022. godine, u Veliko sali Gradske uprave dodijeljeni su certifikati slijedećim polaznicima obuke: Belma Mehić, Melisa Žuna, Hamdo Omerović, Rijad Heldovac, Adin Ćosić, Berin Suljić, Imad Omerović, Muriz Gradinović, Dženan Muhić, Vahidin Mustić i Almin Osmandić.

Obuka se izvodila u prostorijama Mješovite srednje škole Zavidovići a realizator obuke je Razvojna agencija Žepče.

Izvođači obuke “Edukativni centar G code”, te predavač – profesor Erdin Kajmak,  dipl. ing. mašinstva upoznali su nas s konceptom obuke i gradivom koje su polaznici prošli. Istaknuto je da su polaznici obuke radili na G i M kodovima potrebnim za razumijevanje CNC programa za troosnu glodalicu, te su sami pravili programe za operacije glodanje, bušenje, rezanje, graviranje i izrađivali 3D predmete na CNC mašini, pokrenuli CNC proces i služili se softverom koji pokreće mašinu, upoznali alate, nulovanje CNC mašine, kontrolna mjerenja, te 3D modeliranje  u  CAD/CAM programu Catia V5.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Mješovita srednja škola Tešanj prva na Kantonalnom takmičenju iz informatike

Učenici MSŠ iz Tešnja učestovali su na Kantonalnom takmičenju...

Firma H&HMT Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj " Jedan...

Historijski uspjeh dječaka iz NK TOŠK-a na Međunarodnom turniru Čin Čin

Protekla tri dana selekcija 2016, Omladinskog pogona NK TOŠK...

Firma Salkić Tešanj prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji projekta Mješovite srednje škole Tešanj "Jedan privrednik,...