Gradonačelnik odbio kandidaturu ministra ostaje je na čelu grada

/

Gradonačelnik Zavidovića, Hašim Mujanović objavio je na svojoj Facebook stranici da odustaje od kandidature za ministra. Njegovu objavu prenosimo u cjelosti:

 

“Cijenjeni sugrađani,

Shodno uputama viših organa stranke Narodnog evropskog saveza BiH Gradska organizacija NES-a Zavidovići kandidirala me je na poziciju ministra u novom sazivu Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Obavještavam javnost da nisam prihvatio kandidaturu i da neću biti ministar u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Dakle, ostajem na poziciji gradonačelnika Grada Zavidovići do daljnjeg, odnosno do odluke centralnih organa stranke prateći dešavanja vezana za formiranje vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovu odluku sam donio nakon konsultacija sa svojim najbližim saradnicima, na osnovu razgovora sa uposlenicima Gradske uprave, te na osnovu poziva i negodovanja sugrađana koji su mi iskazali podršku u radu i želju da idalje ostanem na poziciji gradonačelnika Grada Zavidovići.

U najvećoj mjeri na donošenje ove moje odluke utjecala je činjenica da sam na prethodnim lokalnim izborima dobio ubjedljivu podršku građana Zavidovića. Smatram da bih, odlaskom s pozicije gradonačelnika, iznevjerio preko 7500 glasača koji su mi ukazali svoje povjerenje.

Iskreno se zahvaljujem organima stranke koji su me delegirali na poziciju ministra u Vladi ZDK, kao i na podršci pri izboru na poziciju Kantonalne organizacije NES-a BiH.

Ostajem privržen svojim Zavidovićima i svojim sugrađanima a zajedno ćemo nastaviti graditi i uljepšavati naše Zavidoviće.”

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Podijeljeni interesi: SDA u Općoj bolnici Tešanj osujetila kadrovsko rješenja stranke NAPRIJED

Na nedavnoj sjednici Upravnog odbora JU Opće Bolnice Tešanj,...

Firma Kalim profil prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...

Firma Artizan Company prijatelj Mješovite srednje škole

U realizaciji našeg projekta " Jedan privrednik, jedna učionica...

PUTNIKOVO BRDO-MEDAKOVO: Gradi se dionica vrijedna više od 300 miliona KM

Izgradnja dionice duge 8,5 kilometara Putnikovo Brdo – Medakovo...