NES Tešanj uveo ministra iz Zavidovića u Vladu ZDK

/

U procesu implementacije Izbornih rezultata 2022. godine i uspostave nove Vlade ZDK važnu ulogu je imala zastupnica NES-a iz Tešnja Almina Sivić.

Podsjećamo da je Sivićka bila zapravo zastupnica broj 18. u procesu uspostave nove parlametarne većine u ZDK. Nakon turbulencija u ovoj stranci na nivou ZDK, NES se podijelio, pa je tako jedan zastupnik (Ramo Isak) ostao uz SDA dok je druga zastupnica
(Almina Sivić) bila uz koaliciju koju predvodi stranka Fuada Kasumovuća.

NES u novoj većini je ostao samo sa jednim zastupnikom i u raspodjeli su dobili poziciju delegata u Domu naroda FBiH i jedno (umjesto početna dva) ministarstva.

Međutim, očigledno da NES Tešanj nije znao, niti umio poentirati u unutarstranačkim i koalicionim previranjima, kao što je to NES Zenice i NES Zavidovića znao 2018. godine, kada su ministri ove stranke imenovani iz općina odakle su bili i izabrani zastupnici (RAMO ISAK zastupnik /ARNEL ISAK ministar-Zenica, odnosno AMRA JUPIĆ zastupnik/ADNANA JUPIĆ ministar-Zavidovići).

Tako je Tešanj očiglednom nesposobnošću lokalnog NES-ostao ostao bez još jednog ministra. Ministar NES-a u novoj Vladi ZDK će biti iz Zavidovića Samir Šibonić (ministar privrede).

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Fuad Kasumović: Gradonačelnik koji je izgubio kompas dostojanstva

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović već dugi niz godina pokazuje...

Fotelja im najdraža: Nacionalnost mijenjali i za vrijeme skupštinskih pauza

Slučaj Dragane Čavke, koja se, iako je prethodno bila...

Reakcija na tekst Fuada Šišića SUMNjIV JE… DAKLE KRIV JE (tesanj.net): FUADE, TVOJE VRIJEME JE PROŠLO – NEMOJ GUBITI DOSTOJANSTVO!

Piše: Dugogodišnji član SDA (ime i prezime poznato Redakciji) Fuade, Pročitao...

Naprijed još uvijek nema kandidata za načelnika?

Naprijed nova politička stranka na ovim izborima u svojoj...