Vlada RS: Raskid ugovora sa svima koji se vode kao zaposleni, a ne dolaze na posao

/

“Ministri u Vladi Republike Srpske i direktori republičkih uprava RS i upravnih organizacija u obavezi su da do 31. decembra raskinu ugovore o radu sa svim licima koja se vode kao zaposlena u njihovim institucijama, a ne pojavljuju se i ne dolaze na radna mjesta”, navodi se u dopisu iz Kabineta predsjednika entitetske Vlade Radovana Viškovića.

U dopisu se ističe da je o navedenom potrebno dostaviti pismeni izvještaj u kabinet premijera do kraja ove godine.

“Ukoliko se nakon zadatog roka ustanovi da se i dalje takva lica nalaze u radnom odnosu, odgovorna lica-rukovodioci biće sankcionisani, a to znači razriješeni funkcija na kojima se nalaze”, ističe se u dopisu koji je potpisao šef Kabineta predsjednika Vlade Željko Đurić.

Ministarstva koja u svom sastavu imaju uprave i upravne organizacije dužna su da ih upoznaju o ovom dopisu.

Dopis je upućen svim ministarstvima, te direktorima Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove, inspekcijske poslove, civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo RS, Agencije za državnu upravu, Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije RS, Džender centra, v.d. pravnog predstavnika Kancelarije pravnog predstavnika, kao i direktorima Službe za zajedničke poslove Vlade RS, Helikopterskog servisa i Ugostiteljskog servisa.

Izvor: Akta

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

U BiH zaposlene 852.921 osoba, najviše u prerađivačkoj industriji i trgovini

Prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, u...

Za izgradnju cesta odobreno 22 miliona maraka

Vlada Federacije BiH usvojila je na prijedlog Federalnog ministarstva...

Utvrđen prijedlog zakona o advokaturi FBiH

Vlada Federacije BiH utvrdila je danas na prijedlog Federalnog...

Zbog vlasti, dobojski student se stide svog grada

U sjeni "velikih" političkih tema i manipulacija krije se...