Trik za savršeno čista vrata rerne

/

Najviše muke zadaju stakleni dijelovi vrata, jer na njima ne smijemo koristiti prejak pritisak ni žice koje mogu da izgrebu osjetljivu staklenu površinu. Čista, a izgrebana?

Takva vrata su vječiti podsjetnik na greške koje smo napravili raznim priručnim alatima kada smo uspjeli da skinemo zapečenu masnoću ali i da upropastimo vrijedan kuhinjski uređaj, piše “Lepa&Srećna”.

Zato se često dovijamo sa novim rješenjima, a mješavina sirćeta i sode bikarbone se mnogima pokazala kao vrlo djelotvorna. Međutim, za njeno dejstvo je obično potrebno dosta vremena, a treba i više puta ponavljati postupak. Mlade domaćice dosjetile su se da isprobaju nešto sasvim novo – tabletu za pranje sudova u mašini.

Za početak, obavezno je da koristite rukavice jer su ove tablete izuzetno jake. Upravo zato i mogu da skinu skorjele fleke na površini sudova.

Vrata rerne obilno nakvasite vlažnim sunđerom, a onda pažljivo oštrom ivicom tablete počnite da stružete staklo na njima. Dok je tableta sasvim suva, povremeno je možete ovlažiti na sunđeru – pažljivo – da ne počne previše da se topi.

Kad očistite staklo, pređite na emajlirani dio. Tada će već dobar dio tablete biti natopljen, pa završite tako što ćete njene rastopljene ostatke dobro istrljati sunđerom po cijelim vratima.

Ostavite ovaj sloj da još malo odstoji pa dobro isperite i uglancajte suvom krpom.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Marija Šerifović progovorila o svojim planovima za udaju

Popularna pjevačica, Marija Šerifović, se družila sa pratiocima na...

Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Svi živimo rock ‘n’ roll

Grupa ZAR predstavila je spot za pjesmu "Žurim" na...

Nagli pad polena alergenih biljaka u zraku, povoljna situacija zadržat će se i u narednim danima

U zraku se bilježi pad koncentracija polena alergenih biljaka,...