Omer Škaljo i SDP lobiraju za njegov ostanak na čelu Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK

/

Izborom nove Vlade ZDK napravljena je i nova raspodja rukovodnih-direktorskih pozicija u ZDK.

Stranka BHI -Fuada Kasumovića preuzima kontrolu nad Zavodom za zdravstveno osiguranje ZDK. I pored toga, Omer Škaljo je zajedno sa istaknutim kadrovima SDP-a  upregao sva moguća sredstva i veze da ostane direktor i naredne 4 godine tj. da obnovi mandat.

Kantonalni odbor SDP ZDK (odnosni najvažniji funkcioneri ovog odbora) ali i sam vrh SDP-a BiH su se maksimalno založili da zadrže kontroverznog Omera Škalju (Žurnal info je u nekoliko navrata pisao o Škaljinim aferama) na ovoj poziciju, ostatak koalicije je jasno daoporuku da neće pristati na ove zahtjeve SDP-a.

Međutim, SDP ne odustaje, tako je ovih dana intezivirano “druženje” Škalje i Subašića koji su viđeni zajedno a sve sa ciljem da se nađe modus za novih 4 godine Škaljinog direktorovanja na čelu Zavoda.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Postignut dogovor o značajnom poboljšanju u organizaciji odgojno-obrazovanog rada u osnovnim i srednjim školama na području ZDK-a

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona...

ZDK preuzeo isplatu dječijeg doplatka nakon izmjena federalnog zakona

Nakon što je prošle godine donesen federalni zakon kojim...

Zenička policija uhapsila muškarca s potjernice, prijetio hladnim oružjem

Zenička policija u večernjim satima u zeničkoj ulici Bistua...

I danas potpuna obustava saobraćaja na putu Nemila-Topčić Polje zbog radova

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu...