Vjenčali se 60 godina nakon što su ih roditelji spriječili

/

Šest decenija nakon što su njihovi roditelji raskinuli vjeridbu, par iz Engleske pronašao je jedno drugo te su se vjenčali sa 60 godina “zakašnjenja”.

Len Olbrajton (79) i Žanet Ster (78) imali su izuzetno težak put do svog vjenčanja, ali oboje su sretni što su to ipak uspjeli učiniti.

Par se prvi put upoznao 1963. godine kada je Len imao 19, a Žanet 18 godina. Radili su kao medicinski tehničari u bolnici St Mary's u Njuportu u Engleskoj i zaljubili se na prvi pogled.

Ubrzo je Len zaprosio Žaneti ona je pristala. Međutim, tada je dob za pristanak bila 21 godina, a Žanet je bila tri godine premlada. Njeni roditelji prekinuli su planirano venčanje, a Len je dobio srceparajuće pismo u kojem je otkazana vjeridba.

Tokom narednih 50 godina, Len se oženio ženom u Australiji, imao troje djece, razveo se i preselio u Stivenedž gdje je radio kao okružni medicinski tehničar.

Žanet je u međuvremenu ostala na ostrvu Vit da bi postala i medicinska sestra, a zatim se udala za mornaričkog oficira i dobila dvoje djece.

Bila je u penziji i još uvijek sa svojim mužem kada je Len odlučio da je pronađe.

“Bio sam uplašen, ne znajući kakva će biti njena reakcija ili da li ću je uopšte vidjeti. Otišao sam u nedoumici. Nije je bilo lako pronaći, ali jesam. Samo sam se nadao da je dobro”, nisam očekivao ništa drugo, ispričao je prenosi Metro.

“Umalo sam umrla kada sam shvatila da je on stajao pored moje baštenske ograde. Bilo mi je drago što me je potražio. Mnogo sam mislila na njega u to vrijeme”, kazala je Žanet.

Tada je svog bivšeg zaručnika ispratila i rekla svom mužu da je stranac pitajući za pravac.

Međutim, dvije godine kasnije, Žanetin muž je umro od raka, a ona se obratila Lenu koristeći adresu koju je naveo na božićnoj čestitci godinu ranije.

Nakon toga, 2018. godine pristala je da se preseli u Stivenedž da živi sa njim, a prošle godine Len je ponovo kleknuo i zamolio je da se uda za njega. Njihovo vjenčanje održano je 11. februara.

Izvor: nezavisne.com

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Savjeti za zaštitu paradajza od plamenjače: Važno za svakog vrtlara

Plamenjača zahvata listove, stabljiku i plodove paradajza, a ako...

Danas je Nova hidžretska godina: Koji su običaji?

Centralna svečanost Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini...

Napravite efikasno sredstvo protiv komaraca od samo dva sastojka koje svi imamo

U ljetnim mjesecima dosadni komarci često nas napadaju. Naročito...

Gdje se skloniti tokom grmljavine: Ova mjesta su najsigurnija, ne tuširajte se i ne perite suđe

U ljetnim i proljetnim mjesecima česta su nevremena s...