Solo: Ramo Isak vrši pritisak na Alminu Sivić iz Tešnja, zastupnicu u Skupštini ZDK

/

Zadnjih dana možemo vidjeti da se pojavljuju nesuglasice unutar stranke NES, te javno prozivanje, putem društvenih mreža, Fahira Sole predsjednika NES-a iz Tešnja odnosno Rame Isaka predsjednika Regionalnog odbora NES-a iz Zenice.

Objavu Fahira Sole prenosimo u cijelosti:

„RAMO ISAK NEMA OVLASTI PREDSJEDNIKA NES-a ZDK. OVLASTI NAD PROCESIMA U NES ZDK PREUZEO JE PREDSJEDNIK NERMIN OGREŠEVIĆ. RAMO ISAK VRŠI PRITISAK NA KANTONALNU ZASTUPNICU ZLOUPOTREBLJAVAJUĆI SKUPŠTINU ZDK U PRIVATNE SVRHE.

Da li je u decembru 2022. godine Ramo Isak došao u kancelariju NES Tešanj sa nemoralnom ponudom da kupi mandat koji je osvojio kandidat NES-a Tešanj??? Da li je pred svjedocima Izvršnog odbora NES Tešanj konstatovao da je to njegov privatni mandat a ne mandat NES-a??? Da li je potom uputio prijetnje ako mu se ne preda mandat da će “pasti mrtva glava”???

Da li smo navedeno uz sve ostale prijetnje i ucjene uredno dokumentovali iskazima svjedoka, audio zapisom sa sastanka, snimačem telefonskih poziva, screen shotovima poruka i ostalim audio, video i foto dokazima??? Da li ćemo zbog stalnog pritiska dotičnog iste predati SIPI i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine na daljnje postupanje??? Javnost će saznati u narednim danima!!!

Razlog ovog saopćenja jesu brojni upiti članstva, familije i prijatelja zašto uporno šutimo na sve njegove laži i podvale kao i činjenica da se spomenuti već duže vrijeme i bez prekida bavi organizacijom NES Tešanj kao i rukovodstvom iste tako što po medijima i među članstvom u cijelom Zeničko-dobojskom kantonu širi mnogobrojne laži i dezinformacije da mi ne postupamo po statutu NES-a BiH a to je čista laž jer upravo on ne postupa po odlukama najviših organa što je i imalo za posljedicu da procese u NES ZDK preuzme lično predsjednik NES-a BiH. Nadamo se da će svima kroz ovo saopćenje mnoge stvari biti jasnije.

Možemo reći da smo nakon posjete Rame Isaka u decembru 2022 godine sačinili zapisnik, poslali ga najvišim organima stranke a potom prekinuli svaku saradnju sa njim. Daljnji rad NES Tešanj koordiniramo sa licima koje je odredilo predsjedništvo NES-a BiH.

Povod za razbojničko ponašanje od strane Rame Isaka na OO NES Tešanj je bio stav da će naša organizacija u svom postupanju sprovoditi odluke predsjedništva NES BiH kao najvišeg organa stranke a ne njegove privatne.

U narednom periodu je nastavio sa raznim vrstama pritisaka sve u cilju da otme mandat koji je osvojio kandidat NES Tešanj.

Nakon što je u skupštinskim klupama nastavio raditi protiv odluka najviših organa NES BiH, rukovođenje procesima u NES ZDK preuzeo je predsjednik stranke gospodin Nermin Ogrešević.

Zloupotreba resursa stručne službe da Skupština ZDK kao najviši zakonodanavni organ traži od Tužilaštva i Krim policije ZDK istragu o tome da li su građani u nekom kafiću pili kafu i šta su na toj kafi razgovarali i pristajanje iste da bude privatni alat u obračunu sa građanskim licima od strane Rame Isaka biće tretirano u posebnoj prijavi koja će nakon tumačenja Ministarstva Pravosuđa biti predata nadležnim organima. „ navedeno je na službenoj stranici NES Tešanj.

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Hoće li Trojka sa strankom „Naprijed“ u Tešnju predstaviti zajedničkog kandidata za Načelnika?

Pripreme za lokalne izbore, zakazane za oktobar 2024. godine,...

Prosječna plata u februaru u BiH 1.338 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim...

U posljednja 24 sata Tešanj bogatiji za tri bebe

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako su na...

JP RAD Tešanj: Podjela kompostera za selekciju komunalnog organskog otpada

Realizacija projekta besplatna dodjela 166 kompostera za selekciju komunalnog...