Značajno povećan broj putnika željeznicom u protekloj godini

/

U željezničkom putničkom prijevozu u Federaciji BiH u 2022. godini u odnosu na 2021. godinu broj prevezenih putnika viši je za 89,5 posto, a ostvareni putnički kilometri viši su za 80 posto.

Također, u željezničkom teretnom prijevozu u protekloj godini u odnosu 2021. godinu količina prevezene robe manja je za 0,3 posto, a ostvareni tonski kilometri viši su za 4,1 posto.

U FBiH u 2022. godini u odnosu na 2021. godinu u cestovnom putničkom prijevozu broj prevezenih putnika viši je za 14,5 posto, a ostvareni putnički kilometri viši su za 43,2 posto.

U cestovnom robnom prijevozu u 2022. godini u odnosu na 2021. količina prevezene robe viša je za 2,8 posto, a ostvareni tonski kilometri viši su za 4,8 posto.

U gradsko-prigradskom prijevozu u 2022. u odnosu na 2021. godinu broj prevezenih putnika tramvajima manji je za 6,3 posto, trolejbusima za 47,3 posto , a autobusima za 4,7 posto, podaci su Federalnog zavoda za statistiku.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Snijeg opet u BiH, evo u kojim predjelima

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno...

U mesnicama u BiH svega 25 posto domaćeg mesa

Uvoz mesa u Bosnu i Hercegovinu nadmašuje izvoz deset...

Cijene namirnica iz aprila ove i prošle godine: Skuplji kafa, riža i meso, evo za koliko

Cijene hrane već nekoliko godina zadaju najviše glavobolje prosječnoj...

Ekonomija u BiH će rasti, ali nema napretka bez dubokih reformi

Ekonomija Bosne i Hercegovine će i ove godine rasti,...