I najjeftinija opcija za mnoge je preskupa: Ljetovanje za četveročlanu porodicu od 2.000 do 10.000

/

Četveročlanoj porodici za sedmodnevno ljetovanje ove godine trebat će pravo bogatstvo.

Za neke najjeftinije opcije minimalno će morati izdvojiti oko 2.000 KM, a za one s dubljim džepom, ili pak koji su digli kredit za ovo putovanje, za odlazak na more trebat će i 10.000 KM.

Čisti luksuz

Za sedmodnevni boravak u Neumu najjeftinija opcija za smještaj iznosi 700 KM. Ukoliko se u to uračunaju prijevoz, hrana i sve ostalo što je neophodno jednoj porodici za odlazak na more, onda je jasno da je prosječnim radnicima ove godine i ljetovanje u jedinom bh. gradu čisti luksuz.

I to sve u najjeftinijim opcijama, jer postoje i one znatno skuplje, gdje za hotelski smještaj treba izdvojiti i više od 4.200 KM.

Privatni apartmani, oni malo opremljeniji, u Neumu se uglavnom izdaju po cijeni od 200 KM. Kada je riječ o hotelima i vilama, tu su cijene dvostruko više nego kod apartmana.

Stoga jedna četveročlana porodica u hotelu s doručkom u špici sezone mora izdvojiti i do 3.535 KM.

Pravo bogatstvo

Ako se uzme podatak da će Neum i ove godine biti među najjeftinijim destinacijama, onda za boravak u Hrvatskoj, Turskoj, Egiptu, Tunisu… građani BiH moraju izdvojiti pravo bogatstvo.

Samo boravak u jednom skromnijem hotelu u Turskoj na bazi all inclusive usluge koštat će porodicu 5.000 KM, dok oni s pet zvjezdica idu i više od 10.000 KM.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Hrvatska počela graditi prelaz kod Gradiške

Izgradnja graničnog prelaza na brzoj cesti u završnoj fazi...

Lagumdžija potvrdio: Finalni prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici upućen predsjedniku Generalne skupštine UN-a

Zlatko Lagumdžija, ambasador Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim nacijama...

Više od 27 miliona KM za programe razvoja male privrede

Vlada Federacije BiH donijela je na današnjoj sjednici na...

Danas na snagu stupaju Schmidtove izmjene Ustava FBiH iz aprila prošle godine

Visoki predstavnik Christian Schmidt je 27. aprila 2023. godine...