Na obilježavanju Dana općine Usora i hrvatski predsjednik Zoran Milanović

/

Danas je na svečani način i nizom prigodnih događaja obilježen Dan općine Usora ali i 31. godišnjica 110. Brigade Hrvatskog vijeća odbrane,

Općinu Usora danas je posjetio i predsjednik susjedne Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji je svoj posjet počeo polaganjem vijenca i paljenjem svijeće ispred Spomen obilježja svim poginulim braniteljima Usore

Samom obilježavanju ove godišnjice prisustvovali su predstavnici vjerskog, političkog i privrednog života općine Usora, kao i susjednih općina.

Današnjim događajima prethodila su sportska takmičenja koja su se u protekla dva dana održavala na području ove općine, dok je danas  održana Sveta misa za sve poginule, umrle i nestale branitelje Usore u Domovinskom ratu u crkvi Sv. Ante u Sivši, nakon čega je uslijedio mimohod zastava od crkve do centralnog spomen-obilježja gdje su biti položeni vijenci.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović se obratio prisutnima na svečanoj sjednica Općinskog vijeća Usora.

Obilježavanje ovog datuma na području općine Usora je nastavljeno prigodnim programom.

Načelnik općine Usora, Zvonimir Anđelić, za ZOS radio istakao je da im je velika čast i zadovoljstvo ugostiti predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića.

„Svi stanovnicima, žiteljima, općine Usora, mnogo znači podjela hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Većina naših žitelja, osim bh. ima i državljanstvo Republike Hrvatske, te ga upravo zbog toga većina njih doživljava i kao svog predsjednika. Ovo nam je svima velika čast“, kazao je Anđelić.

Povezani postovi

Svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj 2023.

Danas je svečano otvoren 17. Međunarodni sajam privrede Tešanj...

Tešanj: U protekla 24 sata rođeno pet beba

Kako stoji u izvještaju Službe civilne zaštite Tešanj, u...

U Doboju uhapšen Tešnjak oduzeta „Marihuna“, „Spid“ i “Ekstazi“

Policijski službenici Policijske uprave Doboj, 23.09.2023. godine, izvršili su kontrolu...

Nova prevara na području ZDK

Prema informacijama koje je objavila općina Doboj Jug, ovih...