Ministarstvo TK zbog događaja u Lukavcu okončalo školsku godinu

/

Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona i Grad Lukavac su duboko pogođeni jutrošnjim slučajem koji se desio u prostorijama Osnovne škole “Lukavac Grad“ u Lukavcu, a kojom prilikom je bivši učenik škole upotrebom vatrenog oružja nanio povrede uposleniku škole – saopćeno je iz Vlade TK.

Dijete koje je počinilo ovo djelo je, kako se navodi, od drugog polugodišta ove školske godine učenik OŠ Lukavac Mjesto, u koju je prebačen kao rezultat disciplinske mjere u skladu s Pravilnikom o povredama discipline i postupku o utvrđivanju disciplinske odgovornosti učenika.

S obzirom na ovaj nemili događaj, Ministarstvo obrazovanja i nauke je odlučilo da danas, 14. juna okonča nastavnu 2022/23. godinu.

-Do nove, 2023/24. školske godine, Vlada Tuzlanskog kantona će u saradnji sa Skupštinom kantona i drugim relevantnim institucijama nastaviti da radi na uspostavi sigurnijeg okruženja u školskim ustanovama u Tuzlanskom kantonu – navedeno je iz kantonalne vlade.

S obzirom da je uviđaj u toku, te da ga provodi Kantonalno tužilaštvo, u ovom momentu kažu da ne mogu davati više informacija o detaljima događajima i budućem postupanju.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Pad proizvodnje struje: Iskopano manje uglja u odnosu na mart

U odnosu na isti mjesec prošle, proizvodnja električne energije...

Iznijeli su novi zahtjev: Hoće li penzionerima u FBiH biti isplaćeno po 100 i 200 KM?

Penzioneri u Federaciji BiH ne odustaju od borbe za...

Bećirović sa primanjima od blizu 6500 KM skoro duplo više zarađuje od Vučića

Polemike o visini plaća političara u Bosni i Hercegovini...

170.000 mina još uvijek čeka da bude pronađeno

Ispred Parlamentarne skupštine BiH u Sarajevu danas je održana...