U akciji „Plantaža 2023“ pronađena indijska konoplja na području Teslića

/

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj realizovali su operativnu akciju „Plantaža 2023“, prilikom čega su 01.08.2023.godine izvršili pretres na području Teslića.
Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Tesliću izvršen je pretres lica inicijala N.R. sa područja opštine Teslić, kao i  porodične kuće i pomoćnih objekata u dvorištu koje isti koristi, gdje su pronađene 4 stabljike koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje i jedna automatska puška sa pripadajućim okvirom u kojem se nalazi 15 metaka.
O svemu navedenom je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj, te će se po kompletiranju i dokumentovanju predmeta protiv navedenog lica dostaviti Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

U teškoj saobraćajnoj nesreći kod Zenice nastradao vozač kamiona

U Nemili kod Zenice desila se teška saobraćajna nesreća. Iz...

Maglaj: Od jednog lica oduzet ecstasy

U ulici Aleja Ljiljana općina Maglaj, u objektu "MOZZART...

Tešanj: U Šijama policajci pronašli ukradeno gorivo

Na području mjesta Šije općina Tešanj, policijski službenici Policijske...

Pronađen automobil kojim su pljačkaši pobjegli s dva miliona maraka

Automobil Seat, za koji se sumnja da je korišten...