Ministri Marić i Sirovica sa gradonačelnikom Zenice Kasumovićem posjetili mještane Pojska, Stranjana i Vrselja

/

Visoko u brdima iznad sela Pojske, u zaseoku Jezero, resorni ministri Vinko Marić i Adnan Sirovica, sa gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem – odgovarali su na pitanja mještana Stranjana, Pojska i Vrselje, koja se nalaze na rubnim područjima Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

Poljoprivrednike i stočare zanimalo je kako da ostvare gradske i kantonalne poticaje, a jedna od  tema je bila i finansiranje boračko-invalidske populacije. Mještani su posebno bili zainteresovani za poboljšanje lokalne infrastrukture.

– Gradska vlast će nastaviti sa izgradnjom lokalnih puteva i to do najudaljenijih sela. Imamo mrežu puteva čija kilometraža je ravna udaljenosti od Zenice do Ljubljane i natrag. U saradnji sa ZDK betoniranih i asfaltiranih dionica će biti sve više – rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Kasumović je pohvalio Vinka Marića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi ZDK, napominjući da za njegov rad, najviše pohvala stiže od Bošnjaka.

– Ova sela su nekada proizvodili velike količine luka i mrkve. I danas su poznati po tome, a ovdje su mahune visoke kvalitete. Povećava se i stočarska proizvodnja, tako da ćemo kroz poticaje pratiti zahtjeve ovih mještana – kazao je ministar Vinko Marić.

Ministar za boračka pitanja Adnan Sirovica, obećao je da bivši borci neće biti zakinuti i da će resorno ministarstvo nastaviti sa projektima podrške za sufinansiranje liječenja i isplatama za egzistencijalnu naknadu.

– Današnji razgovor sa mještanima Stranjana, Pojska i Vrselja pokazuje da je potrebna sinergija vlasti sa svih nivoa, kako bi im olakšali život. U tom pravcu ćemo nastaviti – zaključio je ministar Sirovica.

Zanimljivost je da je iznenadna posjeta rejonu Jezera, realizovana modifikovanim vozilom koje je bez poteškoća savladalo uspone na nepristupačnim terenima iznad sela Pojske.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

ZDK: Izdat 501 prekršajni nalog, 70 vozača vozilo pod utjecajem alkohola

Nakon izvršenih analiza i procjena koje su vršene na...

Islamski centar svečano otvoren u Zenici

Islamski centar svečano otvoren u Zenici, gradonačelnik Kasumović poručio:...

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona uspostavila Ured za digitalizaciju

Privredna komora ZDK uspostavila je Ured za digitalizaciju. Ured...

SIPA vrši pretrese u Kantonalnoj bolnici Zenica i teretani u Crkvicama

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i Državne agencije za istrage...