Muškarac pokušao pregaziti policajce koji su ga uhvatili u krađi drva

/

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su muškarca iz Hadžića kojeg su u srijedu policajci pokušali lišiti slobode zbog nelegalne sječe šume. Uhapšen je zbog krivičnih djela “Ubistvo u pokušaju” i “Napad na policijske službenike”.

Naime, u srijedu, 23. augusta, u 21:35 sati na lokalitetu naselja Ljubovčići, općina Hadžići, prilikom policijske intervencije po prijavi nelegalne sječe šume, a u toku poduzimanja zakonskih radnji zaustavljanja terenskog motornog vozila, vozač je pokušao vozilom pregaziti policijske službenike, a potom se udaljio u nepoznatom pravcu..

Tom prilikom jedan policijski službenik je zadobio teže, a jedan lakše tjelesne povrede. Povrijeđenim policajcima je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Absulah Nakaš” u Sarajevu.

U četvrtak u večernjim satima su policijski službenici PU Hadžići i Trnovo uhapsili A.D. (rođen 1995. godine), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Ubistvo u pokušaju” i “Napad na ovlaštenu službenu službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti”.

On je osumnjičen da je počinio pomenuta krivična djela u srijedu.

O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a 28-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim.

Izvor: klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Hudo opet ‘čini čuda’: OD TESLIĆA DO SREBRENICE, DOBROTVORNA PRIČA BEZ KRAJA

Drugi put u posljednjih pet godina, Sabahudin Sinanović nominiran...

Lice iz Doboj Juga lišeno slobode zbog raspisane centralne potjernice

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 1, 12.05.2024. godine, lišili...

Poznato stanje profesora kojeg je učenik prebio na času: Polomio mu kosti glave

Profesor S.Z. (65) iz Bačke Palanke, kojeg je jučer...

Oglasili se iz Tužilaštva TK o svirepom ubistvu sjekirom i samoubistvu

Iz Tužilaštva TK oglasili su se povom stravičnog slučaja...