Bosna i Hercegovina izabrana za domaćina Evropskog prvenstva za juniorke

/

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da organizuje veliko nogometno takmičenje pod okriljem UEFA-e.

Nakon Evropskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, NS BiH je ponovo dobio povjerenje UEFA-e jer je jučer na redovnoj sjednici Izvršnog komiteta evropske krovne kuće nogometa donesena odluka da Euro 2026. za igračice do 19 godina bude održano u našoj zemlji.

“Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFA-e i bit će nam velika čast da ponovo organizujemo veliko UEFA-ino takmičenje”, kaže predsjednik NS BiH Vico Zeljković i nastavlja:

“Prošle godine smo na veoma visokom nivou organizovali Evropsko prvenstvo za kadetkinje te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer NS BiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja. Također ćemo iskoristiti priliku da dodatno promovišemo ženski nogomet među mlađom populacijom. Zahvalio bih se UEFA-i na čelu s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju, a na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog takmičenja doveli na najviši mogući nivo i ponovo poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine.”, piše Klix. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca, evo šta očekuju poslodavci

Poslodavci su tražili da se na narednoj sjednici Ekonomsko-socijalnog...

Oduzet arsenal oružja, detonatori i droga, muškarac završio iza rešetaka

Policija je uhapsila Ž.S. iz Ugljevika kojem je određen...

Cijene nekretnina su vrtoglave: Diktiraju li ih perači novca?

Većina građana manji stan otplaćuje tokom cijelog radnog vijeka,...

Koliko se često čiste vagoni, zašto se karte u Željeznicama FBiH izdaju kao prije 30 godina

Zašto se karte za putničke vozove u Javnom preduzeću...