Šta novo može da ponudi Mehmedović?

/

Šemsudin Mehmedović je od davne, predratne 1990. godine u SDA i zahvaljujući toj stranci bio je i ministar i parlamentarac u više mandata Parlamentu FBiH i Parlamentu BiH.

Ali, eto nakon trideset i tri godine u SDA, Mehmedović je valjda shvatio da on ipak pripada nekoj drugoj, progresivnoj ideji.

A to je shvatio nakon što uz svu medijsku pompu nije uspio ni da se kandiduje za predsjednika SDA. I tako će nam se nakon 4. januara 2024. godine kada je navodno planirano osnivanje stranke Šemsudina Mehmedovića i veterana koji bježe iz SDA (poput notornog Adila Osmanovića) nakon što im je SDA dala sve i što su od SDA dobili sve, pričati kako su oni neka nova politička snaga na bh. sceni koja može ponuditi nove ideje

Nema tu mnogo potrebe za nekom posebnom političkom analizom Mehmedovićeve stranke koja bi se trebala zvati nešto kao BOSANKA. Sva lica koja će se pojaviti u rukovodstvu te stranke su odavno poznata i preprana u različitim medijskim vodama kroz razne državne funkcije koje su do sada obavljali u ime SDA.

Od Koldže, Ajnadžića, Ibrahimovića pa do nekih lokalnih starih kadrova SDA čije je vrijeme odavno prošlo.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Andrej Kajić je HDS-ov kandidat za načelnika Žepča

Općinski odbor Hrvatskog demokratskog saveza izabrao je Andreja Kajića...

Iz kuće u Bobarama ukraden TV

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, u vremenskom periodu od...

Detalji saobraćajne nesreće koja se dogodila u Mravićima

Kako je objavljeno na stranici MUP-a ZDK, jučer oko...

Tešanj bogatiji za 5 beba

U izvještaju Službe civilne zaštite stoji kako je na...