Hladna fronta pred vratima: Dijelove BiH će pogoditi obilne padavine

/

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima.

Na vrhovima planina se očekuje snijeg. Obilnije padavine u Hercegovini, zapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne.

Vjetar u Bosni slab do umjeren južni i jugoistočni, u jutarnjim satima povremeno sa jakim udarima. U Hercegovini prijepodne jak, a poslijepodne uglavnom slab jugo.

Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu do 12, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana sa kišom. Jutarnja temperatura oko 5, a najviša dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZ).

Hladna fronta pred vratima

Hladna fronta je pred vratima, javlja BHmeteo.

Padavina će danas prolazno biti u cijeloj BiH, ali znatno manje u odnosu na zapadne i južne krajeve. Što istočnije to siromašnije, tako da bi dobar dio sjeveroistoka i istoka Bosne prošao uz mizernu količinu kiše.

Prognozirana količina padavina na sjeverozapadu, zapadu, jugozapadu Bosne i u Hercegovini od 20 do 50 l/m2, uz lokalno jače pljuskove sa grmljavinom do oko 90 l/m2. U ostatku zemlje simbolične količine kiše.

Sa dolaskom hladne fronte temperature u blažem padu. Danas malo svježije nego jučer, dovoljno za prolazno snijeg na višim planinama.

Prognoza FHMZ-a za naredne dane

U utorak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na planinama se očekuje slab snijeg. Poslije podne u većem dijelu zemlje se očekuje slaba kiša, a tokom noći uglavnom u Hercegovini. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 8 do 12, na jugu do 14 stepeni.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Poslije podne i tokom noći u Bosni slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Na planinama slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, na jugu do 10, a dnevna od 9 do 14, na jugu do 17 stepeni.

U četvrtak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, u centralnim, sjevernim i istočnim područjima sa slabom kišom. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 7, a dnevna od 7 do 12, na jugu do 15 stepeni, piše Fokus.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

FUP spriječio samoubistvo maloljetnika u Olovu: Najavio ga na društvenim mrežama, Interpol im dojavio

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv kompjuterskog kriminala Federalne...

Da li nas čeka novo poskupljenje kafe?

Ispijanje kafe u Bosni i Hercegovini dio je svakodnevice,...

CIK BiH će sankcionisati preuranjenu kampanju političkih subjekata, portali moraju imati informacije o vlasništvu

Centralna izborna komisija BiH objavila je Pravilnik o medijskom...