Informacioni  sistem IDDEEA-e, imao određene probleme, ponovo je uspostavljen te sada u potpunosti funkcioniše bez problema

/

Informacioni  sistem IDDEEA-e, koji je u toku jučerašnjeg dana imao određene probleme, ponovo je uspostavljen te sada u potpunosti funkcioniše bez problema, saopćeno je iz ove agencije.

Pružanje usluga korisnicima kao i razmjena podataka prema svim nadležnim organima se danas odvija nesmetano. Nakon 18 sati neprekidnog rada na otklanjanju navedenih problema,  tehnički tim IDDEEA BiH je uspostavio informacioni sistem Agencije da funkcioniše u punom kapacitetu.

“Obzirom da se radi o opremi koja je nabavljena 2012.godine, Agencija je više puta planirala nabavku adekvatne opreme za ove namjene ali nismo bili u mogućnosti da to realizujemo zbog nedostatka budžeta, što znači da nemamo adekvatan način da je zamijenimo iako se smatra zastarjelom. Uprkos navedenim izazovima, zaposlenici Agencije uložili su dodatne napore da se situacija normalizuje te još jednom možemo potvrditi da sada sistem funkcioniše bez poteškoća.”- navode iz IDDEEA.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Međunarodni aerodroma Sarajevo učestvovao na Routes Europe 2024. u Aarhusu

Routes Europe 2024. u Aarhusu u Danskoj, najveći je...

Prosječna plata u februaru u BiH 1.338 KM

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata po zaposlenom u pravnim...

Koala Paintings Tešanj zapošljava administrativnog radnika

Zbog povećanja obima posla „Koala Paintings“ d.o.o. Tešanj raspisuje...

Sladić najavio kada nam stiže zahlađenje u BiH: “Trebat će nam deblja garderoba”

Prijete nam intenzivne suše, požari i toplotni udari. Služba...