Federalno ministarstvo rada i socijalne politike na jesen organizira sajam zapošljavanja

/

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike će na jesen, u saradnji sa Federalnim zavodom za zapošljavanje, Fondom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom i Federalnim ministarstvom razvoja, obrta i poduzetništva, organizirati sajam zapošljavanja, najavio je ovo resorni ministar Adnan Delić, nakon inicijalnog sastanka sa suorganizatorima, direktorima Helenom Lončar i Ahmetom Baljićem.

Povezivanje poslodavaca

Sajam se organizuje prvenstveno s ciljem povezivanja poslodavaca sa potencijalnim zaposlenima, pružajući jednima prilike za profesionalni razvoj i ostvarenje karijere i zaposlenja, a drugima povezivanje s tražiteljima posla, odnosno potencijalnim zaposlenicima.

– Sve zajedno treba doprinjeti jačanju tržišta rada, smanjenju nezaposlenosti i zadržavanju radne snage u BiH – kaže ministar Delić.

Sajam će biti otvoren za sve nezaposlene koji traže posao, kao i za poslodavce koji žele pronaći kvalifikovane kandidate za svoje kompanije.

– Ideja vodilja u organizaciji ovog sajma nam je, osim pružanja poslovnih prilika nezaposlenima i poslodavcima i stvaranje stimulativnog okruženja koje će podsticati naše mlade da ostanu u zemlji i doprinesu njenom ekonomskom i socijalnom razvoju.

Kao ministarstvo nastojimo stvoriti atmosferu u kojoj mladi mogu pronaći inspiraciju, podršku i mogućnosti za svoj profesionalni rast i razvoj, a onda i posao koji će im omogućiti ostanak u ovoj zemlji – izjavio je ministar Delić.

Ovo je, poručuju iz Ministarstva, poziv ozbiljnim poslodavcima da iskoriste priliku i dođu do domaćih radnika, prvenstveno mladih i pruže im šanse za zapošljavanje, dok je istovremeno mladima poziv da iskoriste ovu priliku za umrežavanje, sticanje kontakata i predstavljanje sebe poslodavcima iz cijele Federacije.

Različite aktivnosti

Dvodnevni program će obuhvatiti različite aktivnosti, uključujući prezentacije kompanija, individualne konsultacije sa karijernim savjetnicima, kao i mogućnosti za direktno zapošljavanje putem različitih interaktivnih sesija.

– Više informacija o tačnim datumima, lokaciji i detaljima programa bit će dostupno u narednom periodu. Pratite naše zvanične kanale komunikacije kako biste bili u toku sa najnovijim informacijama – kaže se u saopćenju Federalnog ministarstva rada i socijalne politike.

Izvor: Avaz

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...